Edirne tava ciğeri tarifi: Edirne tava ciğeri nasıl yapılır?
Dünyanın her yerinde sevilerek yenilen Edirne tava ciğeri tarifi evde kolaylıkla yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Edirne'ye gitmeden evde aynı lezzeti denemek isteyenler ise Edirne tava ciğeri nasıl yapılır merak ediyor. Evde kendiniz hazırlamak istiyorsanız işe Edirne tava ciğeri tarifi, malzemeler, yapılışı ve püf noktaları...
Edirne tava ciğeri yemek için illa Edirne'ye gitmenize gerek yok. Edirne tava ciğeri tarifi ile evinizde kendinizde yapabilirsiniz. Peki, Edirne tava ciğeri nasıl yapılır? Evde kendiniz hazırlamak istiyorsanız işe Edirne tava ciğeri tarifi, malzemeler, yapılışı ve püf noktaları...
Edirne tava ciğeri tarifi
Edirne tava ciğeri malzemeleri
- 500 gram dana ciğeri
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Edirne tava ciğeri yapılışı
Ciğeri sinirlerini iyice temizleyerek yaprak şeklinde doğrayın. Ciğer dilimlerini bir süzgece alıp bol suyla yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın. Una tuzu ekleyip güzelce karıştırın. Ciğerleri una atıp her tarafını bulayın. Sıvı yağı derin bir tavada kızdırıp ciğerleri fazla ununu silkeleyerek yağa atın. Yapışmamaları için çatal yardımıyla ayırdığınız ciğerleri alt üst edip 1 dakika içinde yağdan alın. Kızarmış acı biber ve kuru cacıkla servis edin.
- Olgun Şimşek'ten şaşırtan çıkış! 'Benden başka da bir şey olmazdı'
- Şimal'e gelen yorumlar şoke etti! 'Bu yüzden sosyal medyadan uzak durmaya çalışıyorum'
- Sercan Badur'dan aşk açıklaması! 'Çok mutluyum'
- İlayda Alişan ve Oğulcan Engin birbirine övgüler yağdırdı! 'Sahnede aşık oldum'
- Ural Kaspar kimdir, nereli, kaç yaşında? İrem Helvacıoğlu'nun neyi oluyor, Ural Kaspar ne iş yapar, kariyeri ne?