YemekEli böğründe nasıl yapılır? Eli böğründe tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Eli böğründe nasıl yapılır? Eli böğründe tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Paylaş
Eli böğründe nasıl yapılır? Eli böğründe tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Kahramanmaraş yöresine ait olan eli böğründe yemeği enfes bir kebap çeşididir. Yöresel lezzet düşkünleri ise eli böğründe nasıl yapılı merak ediyor. Patates, arpacık soğan, közlenmiş domates ve etin enfes uyumu bu yöresel lezzette birleşiyor. Eli böğründe tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...

Tadını çok seveceğiniz eli böğründe tarifi, Kahramanmaraş yöresine ait enfes bir lezzet. Sevdiklerinize hazırlamak için eli böğründe tarifi arıyor ya da eli böğründe nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Eli böğründe yapılışı, tarifi, malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

Eli böğründe tarifi

Eli böğründe malzemeleri

  • 600 gram kuzu kuşbaşı
  • 7-8 adet biber
  • 3-4 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet patates
  • 2-3 adet arpacık soğan
  • Tereyağı
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su

Eli böğründe yapılışı

İlk olarak kuzu kuşbaşı etini, tuz, zeytinyağı ve baharatlarla harmanlayıp 1-2 dinlendirin. Patatesleri soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Biber ve domatesleri de uygun şekilde dilimleyin. Sarımsak ve soğanın kabuklarını soyun. Bir tepsinin içine sıra sıra dizilir. Etin üzerine çay kaşığıyla tereyağı parçaları ekleyin. Patatesin üzerine baharat ve tuz ekleyin. Sos için; Salça ve zeytinyağını bir kabın içerisine koyun. Üzerine az miktarda su ekleyerek açın. Hazırladığınız sosu, tepsinin içindeki tüm malzemelerin üzerinde gezdirin. Tepsinin üzerini yağlı kağıt veya kapakla kapatarak 200 dereceli fırında etler yumuşayana kadar pişirin. Etleri pişerken, arada bir karıştırabilirsiniz. Ortalama 1 buçuk saatte pişmektedir. Pişirme süresini düşürmek için, etleri haşladıktan sonra fırına verebilirsiniz.

Haberin Devamı