Elmalı profiterol nasıl yapılır? Elmalı profiterol tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Çay ve kahve keyfinize keyif katacak elmalı profiterol tarifi, misafirlerinizin de çok seveceği nefis bir tarif. Peki, elmalı profiterol nasıl yapılır? Yapması ayrı yemesi apayrı keyifli elmalı profiterol tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
07 Mart 2022 , Pazartesi 10:24
İster yemeklerden sonra isterseniz de 5 çayına servis edebileceğiniz elmalı profiterol tarifi, görüntüsü ve kokusuyla kendine hayran bırakan şahane bir lezzet. Peki, elmalı profiterol nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız elmalı profiterol tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
ELMALI PROFİTEROL TARİFİ
Elmalı profiterol malzemeler
- 1 paket pötibör bisküvi
- 4 adet tatlı elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı ceviz
- 2,5 su bardağı süt
- 1 paket çikolatalı sos
- Hindistan cevizi
ELMALI PROFİTEROL YAPILIŞI
- Elmaları soyup rendeleyin.
- Pötibör bisküviyi elinizle çok toz gibi olmayacak şekilde kırıp elmaların üzerine ekleyin.
- Cevizi irice dövün ve tarçınla birlikte elmalara ilave edin.
- Hepsini karıştırıp hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
- Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
- Topları bir tabağa dizip buzdolabında dinlendirin.
- Bu esnada çikolata sosunu 2,5 su bardağı sütle karıştırarak pişirin.
- Sosu ocağın üzerinde soğuttuktan sonra buzdolabından çıkardığınız topların üzerine hepsi kaplanacak şekilde yayın.
- Hindistan cevizi rendesiyle süsleyip servis yapın.
BUNLARI DA OKUYUN
- Vahe Kılıçarslan’a çifte şok! 4.5 yıl hapis istemi ve 5 milyon TL tazminat
- Defne Samyeli dekolteli elbisesiyle göz kamaştırdı
- Haluk Levent sevenlerini korkuttu! Ünlü şarkıcı hastaneye kaldırıldı, işte son durumu...
- Survivor Adem Kılıççı, Dominik öncesi ailesiyle vedalaştı
- Karnı burnunda yeni poz: Neslihan Atagül anne olmak için gün sayıyor!