Empanada nasıl yapılır? Empanada tarifi, yapılışı, malzemeler
Farklı tarif arayanlar için Empanada tarifi oldukça iyi bir alternatif. Güney Amerika mutfağında sıklıkla karşılaşılan Empanada tarifi hem kolay hem de lezzetli. Peki, Empanada nasıl yapılır? İşte, Empanada tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
26 Haziran 2023 , Pazartesi 23:38
Bir börek çeşidi olarak bilinen Empanada tarifi, birçok kişinin sevdiği bir tarif. Peki, Empanada nasıl yapılır? İşte, Empanada tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
Haberin Devamı
EMPANADA TARİFİ
Hamuru İçin:
- 70 gram kadar tereyağı
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 su bardağı su
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
- 1 küçük boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 200 gram az yağlı kıyma
- 1 orta boy kırmızı dolmalık biber
- 10 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin:
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı su
EMPANADA YAPILIŞI
- Su, yumurta ve sirke küçük bir kasede çırpılır. Elenmiş un, tuz ve küp şeklinde hazırlanan tereyağı derin bir kaba alınır.
- Unlu ve tereyağlı karışımın orta kısmı açılır, yumurtalı sıvı malzeme eklenir. Tüm malzeme kıvam alana kadar harmanlanır.
- Az unlanmış mutfak tezgahı veya benzer bir yerde yoğurulan hamur, streç filmle sarılıp buzdolabına kaldırılır. Hazırlanan hamur 40-45 dakika kadar dinlendirilir.
- İç harç: Kuru soğan küçük şekilde doğranır. İçi temizlenen dolmalık biberler soğanlarla aynı büyüklükte doğranır. Temizlenen maydanoz yaprakları incecik kıyılır.
- Ayçiçek yağı geniş bir tavada kızartılır. Kuru soğanlar eklenir ve hafif renk alana kadar sotelenir. Az yağlı kıyma da eklenerek suyunu çekip renk alana kadar kavrulur.
- Biberler eklenerek karıştırılır. Tuz ve karabiberle tatlandırılır. Doğranmış maydanozlar da dahil edilerek ocaktan alınır.
- Hazırlanan kıymalı harç soğuması için dinlendirilir.
- Dinlendirilen hamur küçük bezelere ayırılır. Hamurlar yuvarlak şekilde açılır. Açılan hamurların yarısına hazırlanan iç harçtan konulup yarım ay şeklinde kapatılır. Tüm hamur bezeler için aynı işlemi yapılır.
- Hamurlar aralıklı olarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
- Küçük kapta çırpılan yumurta ve su üzerlerine sürülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 25-30 dakika kadar üzerleri kızarana kadar pişirilir.