YemekEn güzel kış yemeği: Lahana sarması tarifi

En güzel kış yemeği: Lahana sarması tarifi

Paylaş
En güzel kış yemeği: Lahana sarması tarifi

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir tarif olan lahana sarması tarifi evde kolaylıkla yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Sevdiklerinize hazırlamak için lahana sarması tarifi arıyor ya da lahana sarması nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Lahana sarması yapılışı ve püf noktalarına göz atın.

Tadını çok seveceğiniz lahana sarması tarifi, kış aylarının favori lezzetlerindendir. Sevdiklerinize hazırlamak için lahana sarması tarifi arıyor ya da lahana sarması nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Lahana sarması yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

Haberin Devamı

Lahana sarması tarifi

Lahana sarması malzemeleri

  • 1 adet orta boy lahana
  • 6 su bardağı sıcak su

İç harcı için:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 400 gram kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet büyük boy domates
  • Yarım tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı ılık su

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet büyük boy domates rendesi
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Lahana sarması yapılışı

Büyük bir tencerede su kaynatın. Yaprak yaprak ayıkladığınız lahanaları kaynayan suya atıp haşlayın ve süzülmeye bırakın. Yemeklik doğradığınız kuru soğanları pirinç, kıyma, domates rendesi, ince kıyılmış maydanoz, domates ve biber salçası, nane, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve ılık su ile karıştırarak harcı hazırlayın. Sosu için rendelenmiş domates, domates salçası, tuz, zeytinyağı ve tuzu ılık suyla açın. Sosu sarmaların üzerine gezdirip küp küp kestiğiniz tereyağını tencerenin üzerine yerleştirin. Damarlarını ayıkladığınız lahanalara dolma içini sarın ve sarmaları tencereye yerleştirin. Kapağını kapatıp kaynayan tencerenin altını kısın ve 35 dakika kadar pişmeye bırakın.

Haberin Devamı