Eskimeyen bir lezzet: Mantar kurabiye tarifi
Türk mutfağında uzun yıllardır bilenen ve sevilerek tüketilen bir tarif olan mantar kurabiye tarifi, görüntüsüyle de iştahları kabartıyor. Sevdiklerinize hazırlamak için mantar kurabiye tarifi arıyor ya da mantar kurabiye nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Mantar kurabiye tarifi için "Mantar kurabiye tarifi, mantar kurabiye nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.
Hem yapılışı pratik hem de kolay bayatlamayan mantar kurabiye tarifi en çok tercih edilen tariflerden birisi. Sevdiklerinize hazırlamak için mantar kurabiye tarifi arıyor ya da mantar kurabiye nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Mantar kurabiye tarifi için "Mantar kurabiye tarifi, mantar kurabiye nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.
Mantar kurabiye tarifi
Mantar kurabiye malzemeleri
- 2 adet yumurta
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 su bardağı buğday nişastası
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı kakao
Mantar kurabiye yapılışı
Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın ve derin bir kaseye alın. Üzerine pudra şekerini ve yumurtayı da ekleyip elinizle iyice birbirine yedirin. Nişastayı ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Ununu da yoğurmaya devam ederek yavaş yavaş ilave edin. Son olarak vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip elinize yapışmayacak bir hamur elde edin. Hamurunuzu yarım saat dinlendirin. Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde top yaparak yağladığınız tepsiye yerleştirin. Kakaoyu bir tabağa alın. Ufak bir şişenin ağzını kakaoya batırarak tepsiye dizdiğiniz kurabiyelerin üzerine bastırın. Bütün kurabiyelere bu işlemi uyguladıktan sonra 170 derecede önceden ısıttığınız fırına kurabiyelerinizi verin. 25-30 dakika kadar pişirin. Kurabiyeler esmerleşmeden fırından çıkarıp soğumaya bırakın.