Etin en pratik hali: Et tava tarifi
Fırında yavaş yavaş pişerek lokum gibi bir et yemek istiyorsanız et tava tarifi tam size göre. Sevdiklerinize hazırlamak için et tava tarifi arıyor ya da et tava nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Et tava yapılışı ve püf noktaları haberimizde.
Hem pratik hem de lezzetli bir et yemeği arıyorsanız et tava tarifi tam size göre olacaktır. Sevdiklerinize hazırlamak için et tava tarifi arıyor ya da et tava nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Et tava yapılışı ve püf noktaları haberimizde.
Et tava tarifi
Et tava malzemeleri
- 1 kilogram dana kuşbaşı
- 50 gram kuyruk yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 kilogram domates
- 1 baş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
Et tava yapılışı
Etleri derin bir kaseye alın. Üzerine zeytinyağını, tuzu ve baharatları ekleyin ve hepsini harmanlayın. Etleri tepsiye yayın. Üzerine çekirdeklerini ayıkladığınız biberleri iri iri doğrayın. Aynı şekilde sarımsakları ve soğan parçalarını da etlerin yanına ilave edin. Domatesleri küp küp doğrayıp malzemelerin üzerine ekleyin. Salçayı ılık suyla açıp etin üzerine gezdirin. Kuyruk yağı ve tereyağını da küp küp doğrayıp en üste yerleştirin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin. 1 saat pişirdiğiniz yemeğiniz güzelce sulandıktan sonra fırının sıcaklığını 230 dereceye çıkarıp 1 saat daha pişirin. Suyunu çekmesi için arada karıştırın. Yemeği fırından alıp sıcak servis edin.
- Estetik ameliyatı sonrası ölen fenomenin eşinden ilk açıklama! 'Adli süreci başlattım'
- Rafet El Roman’dan Yusuf Güney’e mesaj: Uzaylılardan şarkı alıp sahnelere dönsün!
- Sanat dünyasının devleri 41 yıl sonra bir arada!
- Tuğçe Kandemir anne oldu: Doğum anını sosyal medyada paylaştı!
- Merve Boluğur'dan erkek çocuk itirafı: Bana özel kalsın