ETLİ YEMEK TARİFLERİ
SEBZELİ TENCERE KEBABI TARİFİ
Sebzeli tencere kebabı malzemeler
- 600 gram yağsız dana kuşbaşı
- 1 küçük boy kuru soğan
- 2 orta boy havuç
- 2 orta boy patates
- 2 kapya biber
- 2 yeşil biber
- 5 yemek kaşığı domates sosu veya 1 domates rendesi
- 1 tatlı kaşığının ucuyla salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
SEBZELİ TENCERE KEBABI YAPILIŞI
- Etleri yıkayıp süzdürerek tencereye alın.
- Kendi suyunda kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Yağını ilave edip biraz kavurun.
- Piyaz şeklinde doğranmış soğanları ilave edin.
- Biraz da öyle kavurduktan sonra salçasını ekleyin.
- Küp küp doğranmış patatesleri, yarım ay şeklinde doğranmış havuçları ve julyen doğranmış biberleri ilave edin.
- Domates sosunu da ekledikten sonra 1 çay bardağına yakın kaynar su ekleyin.
- Kaynadıktan sonra altını kısarak sebzelerin buharında hafif suyunu çekene kadar yemeği pişirin.
- Tuz ve karabiberini de ekleyip bir taşım kaynatarak altını kapatın.