Ev baklavası tarifi! Ev baklavası nasıl yapılır? Pratik baklava tarifi
Ramazan Bayramı için geri sayım başladı. Ramazan Bayramı öncesi hazırlıklar tam gaz devam ederken ev baklavası tarifi de hanımlar tarafından araştırılmaya başlandı. Bayramın olmazsa olmaz tadı ev baklavası nasıl yapılır? Pratif ev baklavası tarifi, ev baklavası tarifi, kolay ev baklavası. Detaylar haberimizde...
Bayramlarda sofraların baş tacı tatlıların tatlısı baklava hazırlıkları başladı. Karantina günleri devam ederken eski günlerdeki gibi bayram ziyaretleri yaşanmayacak olsa da alışılageldiği üzere baklava sofraları süslemeye devam edecek. "Ev baklavası nasıl yapılır" sorusunun cevabını merak edenler ev baklavası tarifi aramalarını da hızlandırdı. İşte ev baklavası tarifi, kolay ev baklavası nasıl yapılır?
Baklava malzemeleri:
• 2 adet yumurta
• 1,5 çay bardağı süt
• 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
• 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
• 1/3 su bardağı su
• 4 su bardağı un
Baklava şerbeti için:
- 3,5 su bardağı un
- 3 su bardağı toz şeker
- ¼ adet limon suyu
- İçine Koymak için: 300 gram iri çekilmiş ceviz ya da fıstık
- Açmak için: 1 su bardağı nişasta
- Araları için: 250 gram eritilmiş tereyağı
Ev baklavası tarifi:
- Un haricindeki bütün malzemeleri derin bir kabın içerisine koyun.
- Unu azar azar ilave edip yoğurmaya başlayın.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
- Yoğurduğunuz hamurunuzun üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında bekletin.
- Derin bir tencere içerisinde su ve toz şekeri koyalım.
- Orta ateş üzerinde suyun içinde şeker tamamen eriyene kadar kaynatalım.
- Fokurdayınca üzerine limon suyunu ekleyip bir süre daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp oda sıcağında soğumaya bırakın.
- Dinlendirmiş olduğununuz hamurunuzu 20 eşit parçaya ayırarak üzerlerine nişasta serperek tepsinin büyüklüğünde incecik bir biçimde açın.
- Tepsiyi yağladıktan sonra yufkaları üst üstte koymaya başlayın ilk on katı bitirdiğinizde arasına eritilmiş tereyağını sürüp ceviz içlerini koyun.
- Geriye kalan on katıda bitirdikten sonra bıçakla baklava hamurunuza şekil verin. Artmış olan tereyağını gezdirin.
- Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkarttığınız baklava hamurunuza ılımış olan şerbetinizi ekleyin.
- Baklava şerbetini çektikten sonra dondurma veya kaymakla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Baklava yapmanın püf noktası:
- Şerbetin ılık baklavanın sıcak olmasına özen gösterin.
- Dilerseniz yufkaları tek tek açmak yerine üst üstte koyup açabilirsiniz.
Baklava ile ilgili başka bir tarif mi istiyorsunuz? Bir de bu tarifimize göz atın:Ağızda dağılan baklava tarifi ve yapılışı - En güzel ağızda dağılan baklava nasıl yapılır?
Ev yapımı cevizli fıstıklı baklava için ağızda dağılan bir baklava tarifi istiyorsanız, doğru adrestesiniz! Hem bayramlarda hem de özel günlerde misafirlerinize afiyetle servis edebileceğiniz cevizli fıstıklı baklava tarifi! Bu tarifimizde baklavanın içine kaymak da koyarak lezzetini katlandırıyoruz! Özellikle Antep usulu baklava tariflerinde kaymak, olmazsa olmazlardan ancak tabii ki kaymak tercihe bağlı. Çıtır çıtır başka bir baklava tarifi almak için BURAYA tıklayın