YemekEvde İskender kebabı nasıl yapılır? Ev yapımı İskender kebap tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Evde İskender kebabı nasıl yapılır? Ev yapımı İskender kebap tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Evde İskender kebabı nasıl yapılır? Ev yapımı İskender kebap tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında yer alan iskender kebap tarifi, özellikle Bursa mutfağının meşhur lezzetlerinden birisidir. Kas ve kemik gelişimine de katkı sağlayan iskender kebap tarifi, sağlıklı olduğu kadar lezzetli de. Peki, evde İskender kebabı nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ve yedikçe yedirten iskender kebap tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

İskender, 19. yüzyılda lokanta işleten bir gencin eti farklı bir şekilde pişirmesiyle ortaya çıkan bir yemektir. Adını yapan gençten almaktadır. Ana vatanı ise Türkiye olan iskender kebap tarifi, tüm dünyada yaygın şekilde bilinmektedir. Peki, ev yapımı iskender kebabı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız iskender kebap tarifi, hazırlanışı, yapılışı, püf noktası ve gerekli malzemeler...

Haberin Devamı

İSKENDER KEBAP TARİFİ

İskender kebap malzemeler

  • 400 g dana tranç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 ml domates püresi
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Servis için

  • Tırnaklı pide
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 sivri biber
  • 2 domates

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

İSKEDER KEBAP YAPILIŞI

  • Dana bonfile etini streç filme sarıp dondurucuya alın.
  • Yaklaşık 1-1,5 saat buzlukta bekletin.
  • Bıçakla ince dilimler kesebileceğiniz sertliğe geldiğinde eti buzluktan çıkarın.
  • Keskin bir bıçak yardımıyla ince yaprak şeklinde dilimler kesin.
  • Yapışmaz yüzeyli bir tencereye etleri alın ve suyunu salıp tekrar çekene kadar karıştırmadan kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Zeytinyağı ve tereyağını da tencereye ilave edip kızartın.
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın.
  • Sosu için zeytinyağı ve tereyağını bir sos tenceresine alıp ısıtın.
  • Domates püresi ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başladığında tuzunu ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Yapışmaz yüzeyli bir tavada tereyağını eritin.
  • Pideleri küp küp doğrayıp tavaya ekleyin ve hafif pembeleşene kadar kızartın.
  • Ayçiçek yağını bir tavada ısıtın.
  • Biberleri ve dörde böldüğünüz domatesleri yağda kızartıp hazırlayın.
  • Servis tabağına önce hafif kızarttığınız pideleri yayın.
  • Üzerine domates sosu gezdirin ve kızarttığınız etleri yerleştirin.
  • Tereyağını eritip etlerin üzerine gezdirin.
  • Yanında yoğurt, kızarttığınız domates ve biberleri yerleştirin.

PÜF NOKTASI

  • İskender etinin kesilmesi için buzlukta bekletme işlemini ihmal etmeyin. Kesmeye başlamadan 30 dakika önce çıkarıp çözünmesini bekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatmak, etlerin daha kısa sürede pişmesini sağlayacaktır.
  • Tenceredeki su bitmiş fakat hala etler pişmediyse, içerisine yarım çay bardağı kadar su ilave edebilirsiniz.
  • Domates ve salçayla hazırlanan sosun içerisine az miktarda toz şeker ekleyerek daha lezzetli bir tat elde edebilirsiniz.
  • Pidelerin küçük küçük kesilmesi de önemli noktalardan biridir. Küçük parçalar daha çabuk kızararak pidenin çiğ kalmasını önleyecektir.