Evde peynir nasıl yapılır? Ev yapımı peynir tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...
Ev yapımı peynir tarifi ile enfes peynirler yapabilir ve daha sağlıklı beslenmenizi sağlayabilirsiniz. Kendi peynirini evde yapmak isteyenler evde peynir nasıl yapılır merak ediyor. Ev yapımı peynir tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktaları...
Kahvaltıların vazgeçilmezi olan peyniri evde kendiniz yapmayı denediniz mi? oldukça basit olan bu yöntemle evde peynir nasıl yapılır hep birlikte öğreniyoruz. Tadını çok seveceğiniz ev yapımı peynir tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktaları...
Ev yapımı peynir tarifi
Ev yapımı peynir malzemeleri
- 6 kilo çiğ süt
- 1,5 çay kaşığı peynir mayası
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
Ev yapımı peynir yapılışı
Kısık ateşte kaynattığınız sütü 35 dereceye kadar soğurun. İçine mayayı ekleyip güzelce karıştırın. Kapağını kapatıp sıcak durması için dışını sarıp sarmalayın. Mayalanması için 1,5 saat bekleyin. Serçe parmağınızı tencereye batırdığınızda yoğurttan daha koyu kıvamlı geliyorsa peyniriniz olmuş demektir. Bıçakla küp küp kesin ve 1 saat daha bekletin. Peynirlerinizi peynir bezine ya da temiz bir tülbente alıp sularının süzülmesi için 3-4 saat kadar bekletin. Akan suyu bir kapta toplayın. Tülbentten çıkardığınız peynirleri elinizle hafifçe bastırın ardından iki ağır kabın arasına koyup 3-4 saat de bu şekilde bekletin. Kalıplara böldüğünüz peyniri tuz ve suyla hazırladığınız salamura suyuna yatırın. Buzdolabında birkaç gün olgunlaştırdığınız peynir servise hazır.