YemekFarkında olmadan sağlıklı diye tüketiyoruz! Stresi tavan yaptıran o besinler...

Farkında olmadan sağlıklı diye tüketiyoruz! Stresi tavan yaptıran o besinler...

Paylaş
Farkında olmadan sağlıklı diye tüketiyoruz! Stresi tavan yaptıran o besinler...

Sağlıklı beslenmek için ne kadar çabalarsanız çabalayın, ruh halinizi olumlu yönde etkileyebilecek yiyeceklerin farkında olmayabilir ve bilinçsizce kaygı veya depresyona yol açabilecek yiyecekleri tercih edebilirsiniz. Peki, hangi yiyeceklerden uzak durmalı ve hangilerini tercih etmelisiniz?

Mustafa EFE/Posta.com.tr Çoğu zaman sağlıklı diye tükettiğimiz besinler aslında ruh halinizi olumsuz yönde etkileyebilir. Kaygı ve depresyonu tetikleyebilecek o besinleri duyunca sizde eminim çok şaşıracaksınız. İşte tüketildiğinde sizi daha kaygılı veya depresyonda hissettirebilecek o besinler ve alternatifleri...

Haberin Devamı

1- Meyve suyu

Meyve suyu sağlıklı bir içecek gibi görünse de, lif içermediği için kan şekerinizde ani yükselmelere neden olabilir. Bu durum yorgun ve bitkin hissetmenize yol açabilir, hatta aç ve sinirli hissetmenize sebep olabilir. Bunun yerine su içmeyi ve taze meyveler yemeyi tercih edin.

2- Gazoz

Asitli ve şekerli içecekler vücudunuzun dengesini bozabilir. Gazoz içerdiği kafein nedeniyle kaygı ve öfke duygularını tetikleyebilir. Gazoz yerine sade maden suyu içmeyi deneyin.

3- Beyaz ekmek

Sabahları tost veya sandviç yemeyi seviyorsanız, beyaz ekmekten kaçının. Çok işlenmiş beyaz un kan şekerinizde ani düşüşlere neden olabilir. Ekmeği tamamen bırakmanıza gerek yok, tam tahıllı alternatifleri tercih edin ya da kahvaltıda yulaf ezmesi tüketin.

Haberin Devamı

4- Ketçap

Ketçap, yüksek şeker içeriğiyle bilinir ve yapay tatlandırıcılar kaygı ve depresyonla ilişkilidir. Tatlı soslardan uzak durmak için taze domateslerle kendi sosunuzu yapmayı deneyin.

5- Kızarmış tavuk

Kızarmış tavuk ve benzeri yiyecekler sağlıksız yağlar içerir ve vücudunuza zarar verebilir. Kümes hayvanı tüketmek istiyorsanız, kızarmış yerine fırınlanmış veya ızgara hindi tercih edin.

Bu önerilere dikkat ederek daha sağlıklı seçimler yapabilir ve ruh halinizi olumlu yönde etkileyebilirsiniz.