Fas usulü kuskus nasıl yapılır? Fas usulü kuskus tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Fas mutfağının geleneksel lezzetlerinden birisi olan Fas usulü kuskus tarifi, birçok yemeği yanına yapabileceğiniz ve tadını çok seveceğiniz şahane bir lezzet. Peki, Fas usulü kuskus nasıl yapılır? Yedikçe yedirten Fas usulü kuskus tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
24 Mart 2022 , Perşembe 11:12
İçerisinde hem sebze hem de kuskus bulunan ve tadını müthiş olan Fas usulü kuskus tarifi, 7'den 70'e herkesin severek yiyeceği şahane bir tarif. Peki, Fas usulü kuskus nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız Fas usulü kuskus tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
FAS USULÜ KUSKUS TARİFİ
Fas usulü kuskus malzemeler
- Bir bardak kuskus
- Tereyağı
- Bulyon ya da bir buçuk bardak tavuk suyu
- Kabak
- Fasulye
- Nohut
- Kırmızı biber
- Arzuya göre baharat (kakule, kişniş, yenibahar, tarçın, karabiber, kimyon)
FAS USULÜ KUSKUS YAPILIŞI
- Eğer bulyonla yapıyorsanız bir buçuk bardak suyu tavaya alıp, içerisine bulyon ve bir çay kaşığı tuz birazda zeytinyağı ekledikten sonra kaynamaya bırakın.
- Tavuk suyu kullanıyorsanız da kaynamış tavuk suyunda aynı işlemi uygulayın.
- Kaynadıktan sonra tavayı ateşten alıp içerisine bir bardak kuskusu ekleyin.
- Tavanın ağzını kapatarak 5 dakika bekletin.
- Diğer yandan bir tavada bir kaşık tereyağını eritin.
- Şişmiş ve suyunu çekmiş olan kuskusa ekleyin, ateşe alıp birkaç dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
- Tercihen wok tavada bir bardak haşlanmış ya da konserve nohutu, yeşil fasulyeyi, dilimlenmiş kabağı, biberi ve baharatları kızartın.
- İsteğe göre kayısı kurusu da ekleyip tüm karışımları kuskusla buluşturun.