YemekFava tarifi: Fava nasıl yapılır?

Fava tarifi: Fava nasıl yapılır?

Paylaş
Fava tarifi: Fava nasıl yapılır?

Mezeler akşam yemeklerinde, misafir tabaklarında oldukça tercih edilen yemeklerdir. Hem yapımları pratik hem de tadı güzel olunca vazgeçmek mümkün olmuyor. Eğer siz de fava tarifi arıyor ya da fava nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Fava yapılışı ve püf noktaları için haberimize bir göz atın.

Her yemeğin yanına aperatif olarak sunumlar eşliğinde servis edebileceğiniz mezeler arasında en çok tercih edilenlerden bir tanesi favadır. Eğer siz de fava tarifi arıyor ya da fava nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Fava yapılışı ve püf noktaları için haberimize bir göz atın.

Haberin Devamı

Fava tarifi

Fava malzemeleri

  • 1,5 su bardağı kuru bakla
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fava yapılışı

Kuru soğanı iri olarak doğrayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Doğradığınız kuru soğanı hafif bir renk alana kadar kavurun. Sıcak suyu tencereye aktarın. Uzun süre suda beklettiğiniz kuru bakla, toz şeker, tuz ve portakal suyunu ekleyin. Baklalar yumuşayana kadar ortalama 45 dakika orta ateşte kaynatın. Blenderla püre haline getirin. Ilıdıktan sonra servis tabağına alın. Üzerine bol miktarda zeytinyağı gezdirin. İsteye bağlı dereotu ile süsleyebilirsiniz.