Fındıkzade tatlısı nasıl yapılır? Fındıkzade tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
İçinde bol fındık bulunan fındıkzade tatlısı tarifi, bir başka adıyla Kıbrıs tatlısı olarak bilinir. Peki, fındıkzade nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız fındıkzade tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
05 Ocak 2022 , Çarşamba 12:56
Çay ve kahve keyfinize lezzet katacak fındıkzade tarifi, evde yapabileceğiniz şahane tatlılardan birisi. Peki, fındıkzade nasıl yapılır? Görüntüsüyle ayrı lezzetiyle ayrı iştahları kabartan fındıkzade tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
Haberin Devamı
FINDIKZADE TARİFİ
Fındıkzade malzemeler
- 3-4 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yumurta
- 1,5 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı robottan geçirilmiş yer fıstığı
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilya
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
FINDIKZADE YAPILIŞI
- Öncelikle şerbetini yapın ve soğutun. Şeker ve suyu kaynatın. Kaynarken içerisine limon suyu ekleyin.
- Şekeri yumurtayı iyice köpürtün ve içerisine tüm sıvı malzemeleri ekleyin.
- Daha sonra kuru malzemeleri başka bir kapta karıştırın ve sıvı karışıma yavaş yavaş ilave edin, karıştırın.
- Yağladığınız kare borcama dökün
- 190 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin ve kürdan yardımı pişip, pişmediğini test edebilirsiniz.
- Maksimum 20-25 dakikada kekiniz pişecektir.
- Pişen ılık kekinizin üzerine soğuk şerbeti dökün ve 1 saat en az dinlendirin.
- Muhallebisi için krem şanti hariç tüm karışımı bir tencereye alın ve 10 dakika boyunca pişirin.
- Pişen muhallebiyi 10 dakika mikser ile çırpın ve soğuyunca içerisine toz krem şantiyi ekleyin.
- Dinlenmiş tatlımızın üzerine yavaş yavaş dökün ve yayın.
- Üzerine bolca hindistan cevizi dökün ve en az 2-3 saat buzdolabında bekletin.
BUNLARI DA OKUYUN