Fırat Can Steakman Restoran’da pandemi sonrası alınan önlemleri anlattı
Pandemi süreci nedeniyle alınan önlemlere artık çoğu yerde rastlıyoruz. Bulaşıcılığı azaltmak için yetkililer tarafından önerilen sosyal mesafe ve hijyen kuralları yemek alanlarımızın vazgeçilmezleri haline geldi. İnsan sağlığını her şeyden üstün tuttuklarını belirten Steakman Restoran'ının sahibi Fırat Can, pandemi koşullarına göre müşterileri için aldıkları önlemler hakkında bilgi verdi.
2020 yılında hayatımıza giren ve günlük yaşamımızda birçok uygulamanın değişmesine neden olan Covid-19 salgını restoranlarda da yeni uygulamaların başlamasını sağladı. Bulaşıcılığı azaltmak için yetkililer tarafından önerilen sosyal mesafe ve hijyen kuralları yemek alanlarımızın vazgeçilmezleri haline geldi. Pandemi döneminde sıkça kullanılan cerrahi maskelerin yemek yeme esnasında kullanılmasının imkânsız olması bu kuralların önemini buralarda daha da arttırdı.
İnsan sağlığını her şeyden üstün tuttuklarını belirten Steakman restoranının sahibi Fırat Can, pandemi koşullarına göre müşterileri için aldıkları önlemler hakkında şunları dile getirdi:
“Steakman şirketi bünyesinde kurduğum restoranım birçok kişi tarafından çok sevildi. Avrupa’da da yer alacak markamın kendine has lezzetlerini denemek için her gün onlarca insan Steakman’ı ziyaret ediyor.
Pandemi sürecinde alınan önlemlere artık çoğu yerde rastlıyoruz. Bu hastalığı yaşayan herkesin ne kadar zor zamanlar geçirdiğinin hepimiz farkındayız. Bundan dolayı çalışma arkadaşlarım ile alınması gereken bütün önemleri alıyor ve hijyen kurallarına çok fazla dikkat ediyoruz.”
Bu süreçte sosyal mesafe kurallarına uygun oturma planı hazırladıklarını ve bu plana göre misafir kapasitesini belirdiklerini söyleyen ünlü restoran sahibi Fırat Can, mutfakta coronovirüs tedbirleri kapsamında oluşturdukları temizlik ve gıda protokolüne kesinlikle uyduklarını da belirtiyor. Yaptıkları diğer çalışmaları ise şu şekilde anlatıyor;
“Bir restoran sahibi her zaman temizlik ve hijyenin restoran için en önde yer aldığını bilir. Fakat coronavirüs hepimizin ilk defa duyduğu ve karşılaştığı bir salgın hastalık. Bundan dolayı bütün önlemleri daha da üst sevide tutuyoruz. Restoran içerisinde bilgilendirici panolar bulunduruyor ve girişlerde ateş ölçerler ile ateş ölçümleri yapıyoruz. Masalarda, giriş-çıkışlarda, tuvaletlerde müşterilerin rahatça kullanabilmesi adına mutlaka dezenfektan bulunduruyoruz.
Masalarımıza bir önceki kişilerin ardından temizlik yapıldıktan sonra yeni gelenleri buyur ediyoruz.”
Bu konuda bütün restoran sahiplerinin yeteri derecede önlem alması gerektiğini vurgulayan Fırat Can, kendilerini Bahçeşehir’de ziyaret etmek isteyenlerin hijyen konusunda hiçbir endişesi olmamasını söylüyor. Tüm önlemler ile hazır bir şekilde ziyaretçilerini beklediklerini konuşmalarına ekliyor.
İlandır
- Ezgi Mola'dan Annem Ankara paylaşımı! 'Çok ağlatır bu iş beni'
- Miss Universe Türkiye Temsilcisi Ayliz Duman'dan photoshop itirafı!
- Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan ikinci baharlarını yaşıyor! İtalya pozlarına beğeni yağdı
- Engin Altan Düzyatan özel hayatıyla ilgili açıklama yaptı: Aşk kısa süreli bir şey
- 'Türkiye'nin en seksi kadını' seçilen Zeynep Bastık'tan açıklama