Firik bulguru, kavrulmuş yeşil durum buğdayından yapılan bir bakliyat. Bulgurun atası olarak da bilinen firiğin tarihi çok eski zamanlara dayanıyor.
FİRİK PİLAVI TARİFİ VE YAPILIŞI
Kendine has bir aroması olan firik bulguru ile yapılan pilavın tadı normal bulgur ile yapılanın tadından oldukça farklı. İçinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde insan sağlığına oldukça faydaları olan firik bulgurunun sindirim sistemi başta olmak üzere diyabet hastalığına ve sinir sistemine de oldukça iyi geldiği belirtililiyor.
FİRİK PİLAVI MALZEMELERİ
- 1 su bardağı firik bulguru
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- Yarım su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tane minik doğranmış soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 su bardağı tavuk suyu
- Tuz ve karabiber