YemekFırında patatesli bezelyeli tavuk nasıl yapılır? Fırında patatesli bezelyeli tavuk tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Fırında patatesli bezelyeli tavuk nasıl yapılır? Fırında patatesli bezelyeli tavuk tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Akşam yemekleri için hem kolay hem de lezzetli fırında patatesli bezelyeli tavuk tarifi, şahane bir lezzet. Peki, fırında patatesli bezelyeli tavuk nasıl yapılır? Sağlıklı beslenmeyi sevenlerin tadına doyamayacağı fırında patatesli bezelyeli tavuk tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
21 Şubat 2022 , Pazartesi 11:53
Tavuğun yanına bol bezelye, patates, biber ve soğanla yapabileceğiniz fırında patatesli bezelyeli tavuk tarifi enfes bir lezzet. Peki, fırında patatesli bezelyeli tavuk nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız fırında patatesli bezelyeli tavuk tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
FIRINDA PATATESLİ BEZELYELİ TAVUK TARİFİ
Fırında patatesli bezelyeli tavuk malzemeler
- 6 adet tavuk kalça
- 1 orta boy soğan
- 3 adet sivri biber
- 4 adet patates
- 1 su bardağı taze bezelye
- Çeri domates
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 su bardağı suyu
FIRINDA PATATESLİ BEZELYELİ TAVUK YAPILIŞI
- Önce soğanın kabuklarını soyun ve yemeklik doğrayın.
- Biberleri de 4 parçaya bölün, patatesleri elma dilim olacak şekilde dilimleyin.
- Fırın kabının ortasına tavukları yan yana olacak şekilde dizin.
- Yan tarafındaki boşluklara patatesleri yerleştirin.
- Doğranan soğanları da patateslerin üzerine güzelce dökün.
- Bezelyeyi de fırın kabına aldıktan sonra biber ve domatesleri de üzerine yerleştirin.
- Yemeğin sosu için uygun bir kasede salça, sıvı yağ, tuz, pul biber, kekik ve suyu alarak karıştırın.
- Hazırlanan sosu yemeğin üzerine gezdirin ve fırça ile tavukların her yerine gelecek şekilde sürün.
- Ardından yemeğin üzerini sar pişir ile kapatarak önceden ısıtılan 200°C fırında yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakın.
- Sürenin sonunda tavuklu bezelyeleri üzerindeki sar pişiri çıkartın ve 10 dakika daha pişmesi için fırına verin.
BUNLARI DA OKUYUN