YemekFırında sebzeli tavuk göğsü nasıl yapılır? Fırında sebzeli tavuk göğsü tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Fırında sebzeli tavuk göğsü nasıl yapılır? Fırında sebzeli tavuk göğsü tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Tavuk etini farklı şekilde denemek isteyenlerin tadına doyamayacağı fırında sebzeli tavuk göğsü tarifi, hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli. Peki, fırında sebzeli tavuk göğsü nasıl yapılır? Akşam yemeklerinize lezzet katacak fırında sebzeli tavuk göğsü tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
06 Mayıs 2022 , Cuma 14:53
Enfes lezzeti ve şık sunumu ile fırında sebzeli tavuk göğsü tarifi, yapabileceğiniz en kolay ve en lezzetli yemeklerden birisi. Peki, fırında sebzeli tavuk göğsü nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız fırında sebzeli tavuk göğsü tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
FIRINDA SEBZELİ TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ
Fırında sebzeli tavuk göğsü malzemeler
- 3 adet tavuk göğüs eti
- 3 adet havuç
- 500 gram taze börülce
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için:
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
FIRINDA SEBZELİ TAVUK GÖĞSÜ YAPILIŞI
- Kılçıklarını temizlediğiniz börülceleri yıkayıp süzün.
- Kabuğunu kazıdığınız havuçları da boyuna dörde kesin.
- Havuç ile börülceleri kaynar suyun içinde 10 dakika haşlayın.
- Sos için havanda ezilmiş sarımsakları ve kalan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın.
- Tavuk etlerinden bir tanesini çalışma tezgahının üzerine alın.
- Bıçak yardımı ile fotoğrafta gördüğünüz gibi tabanından kopmayacak şekilde, baklava dilimi şeklinde derin kesikler oluşturun.
- Kalan tavuk etlerini de aynı şekilde kestikten sonra bu kesiklerin içine sostan bolca dökün.
- Fırın tepsisini yağlayın.
- Üzerine havuçları, sosa buladığınız tavuk etlerini ve taze börülceleri yerleştirin.
- En son üzerlerine limon dilimlerini yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, 40-45 dakika pişirin.
- Fırından alın, kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını sebzelerin üzerlerine gezdirin.
- Bekletmeden hemen servis yapın.
BUNLARI DA OKUYUN