YemekFırında yalancı beyti nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta fırında yalancı beyti tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Fırında yalancı beyti nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta fırında yalancı beyti tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün fırında yalancı beyti tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internet üzerinden fırında yalancı beyti tarifi araştırmaya başladı. Peki, fırında yalancı beyti nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız fırında yalancı beyti tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
17 Şubat 2022 , Perşembe 12:45
Akşam yemeklerinize lezzet katacak fırında yalancı beyti tarifi, tadına doyamayacağınız şahane bir lezzet. Peki, fırında yalancı beyti nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız fırında yalancı beyti tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
FIRINDA YALANCI BEYTİ TARİFİ
Fırında yalancı beyti malzemeler
- 800 gram kıyma
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 3 avuç maydanoz
- 5 adet böreklik yufka
- Karabiber
- Tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2, 5 su bardağı kaynar su (210 ml bardakla)
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Üzeri için;
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 3 su bardağı süzme yoğurt
- 3 diş sarımsak
- Tuz
FIRINDA YALANCI BEYTİ YAPILIŞI
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp; kıymaya katın, baharatlarını da ekleyip yoğurun.
- Tezgaha yufkanın birini tek halde serin, sağ ve sol 2 kenarından içine biraz katlayın.
- Kıymadan alıp yufkanın bize doğru olan ucuna Adana köfte şeklinde döşeyip yufkayı güzelce sararak rulo yapın.
- 2 parmak kalınlığında keserek yağlanmış orta boy borcama yan yana dizin, tüm yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edin.
- Fırına vermeden önce yarım çay bardağı sıvı yağ fırça ile üzerlerine sürün.
- Önceden ısınmış alt üst ayarda 205 derecede ikinci rafta 45 -50 dakika üzerleri biraz kızarana dek pişirin.
- Üzeri kızaran mantıya sosun tamamını her yerine gezdirerek dökün.
- Tekrar fırına verip 15 dakika daha pişirin.
- Fırından alıp beş dakika bekletip, sarımsaklı yoğurdu dökün, en sona da tereyağında kavrulmuş nane ve toz biberi gezdirip, sıcak servis edin.