BAŞLARKEN...
Listede yer alan çorbaların büyük bir kısmı protein deposu. Bu çorbaların büyük bir kısmı kültürel alışkanlıklardan dolayı ana yemek olarak tüketildiği için içlerinde tavuk eti, kırmızı et veya balık/deniz ürünleri kullanılıyor. Özellikle Uzakdoğu kültüründeki çorbalarda et yoksa bile hiç olmadı haşlanmış yumurta ekleniyor.
Listedeki çorbaların bazılarında ise en önemli lezzet faktörleri kemik suyu ve çorbaya özel kullanılan yöresel baharatlar.
Ancak aralarında tabii ki vejetaryenlerin de rahatlıkla tüketebileceği veya çorbada et sevmeyenlerin de tercih edebileceği tarifler var.
Bu nedenle biz de sizin için bazı çorbaların et, tavuk eti veya deniz ürünü kullanılmadan yapılabilecek versiyonlarını yazdık. Veya damak tadınıza göre hangi etlerle yapabileceğinizi veya bizde de rahatlıkla bulabileceğiniz baharatları not düştük.
Ancak bazı çorbalar var ki, onları karidessiz veya kemik suyu olmaksızın yapmak pek mümkün değil, çünkü çorbaya tadını veren ana malzeme bunlar.
İşte CNN Travel'dan Jen Rose Smith'in hazırladığı listeye göre dünyanın en iyi 20 çorbası...