Oyuncu ve yemek kültürü araştırmacısı Rıza Sönmez, özel bir üniversitede verdiği Yemek Kültür ve Toplum dersinde tarihte bilinen ilk imambayıldı yemeğinin tarifini verdi. Tarif 1844 yılında taş baskı olarak basılmış bir yemek kitabından.
Tarihte bilinen ilk imambayıldı yemeği tarifi 1844 yılında basılan Melceü-t Tabbahin adlı yemek kitabında yer alıyor.
Basılı ilk yemek kitabı olarak bilinen Melceü’t Tabbâhîn, Osmanlıca olarak yazılmış bir kitap. Mehmet Kâmil’in kaleme aldığı Melceü’t Tabbâhîn, ilk olarak 1844 yılında taş baskı olarak bastırılmış. İşte Mehmet Kâmil'in kaleminden imambayıldı tarifi!
İMAMBAYILDI İÇİN MALZEMELER
- Arzu edilen miktarda patlıcan
- 1 adet soğan
- Zeytinyağ
- Su
- Sarımsak