YemekGelinim Mutfakta Akçaabat köfte ve mısır ekmeği nasıl yapılır? Akçaabat köfte ve mısır ekmeği tarifi, yapılışı, malzemeler

Gelinim Mutfakta Akçaabat köfte ve mısır ekmeği nasıl yapılır? Akçaabat köfte ve mısır ekmeği tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Gelinim Mutfakta Akçaabat köfte ve mısır ekmeği nasıl yapılır? Akçaabat köfte ve mısır ekmeği tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün Akçaabat köfte ve mısır ekmeği tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette Akçaabat köfte ve mısır ekmeği tarifi araştırıyor. Peki, Akçaabat köfte ve mısır ekmeği nasıl yapılır? 7'den 70'e herkesin severek yiyeceği Akçaabat köfte ve mısır ekmeği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Geleneksel tarifler birlikte tüketildiğinde lezzeti ikiye katlıyor. Akçaabat köfte ve mısır ekmeği tarifi de bu lezzetlerden birisi. Peki, Akçaabat köfte ve mısır ekmeği nasıl yapılır? Besleyici ve doyurucu Akçaabat köfte ve mısır ekmeği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

AKÇAABAT KÖFTESİ TARİFİ

Akçaabat köftesi malzemeler

  • 1 kg döş kıyma (dana)
  • 600 gram gerdan kıyma (dana)
  • 400 gram bayat ekmek içi
  • 6 iri diş sarımsak
  • 300 gram gömlek yağı
  • 2 yemek kaşığı tuz

AKÇAABAT KÖFTE YAPILIŞI

Gerdan eti, döş eti, ekmek, gömlek yağı ve sarımsakları et kıyma makinesinden geçirin. Mümkünse mermer bir zemin üzerine alarak kıvam alana kadar yoğurun. Küçük yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yassı yuvarlak şekil verin ve ızgarada pişirin.

Gelinim Mutfakta Akçaabat köfte ve mısır ekmeği nasıl yapılır Akçaabat köfte ve mısır ekmeği tarifi, yapılışı, malzemeler

MISIR EKMEĞİ TARİFİ

Mısır ekmeği malzemeler

  • 1 kilogram mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı kaynara su

MISIR EKMEĞİ YAPILIŞI

  • Tüm malzemeleri derin bir kaba alın ve üzerine 1 su bardağı kaynar su ekleyip hamur haline gelene kadar karıştırın. Kıvam alana kadar yavaşça su eklemeye devam edin.
  • Hamuru düz bir fırın tepsisine her yanı eşit olacak şekilde yayın.
  • Üzerine hafifçe un serpin.
  • 190 dereceye ayarlanmış fırına tepsiyi yerleştirin.
  • Ekmeğin üzeri kızarınca fırını kapatın ve 5 dakika daha fırında bekletin.
  • Fırından çıkardığınız mısır ekmeğini dilimleyip sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.