YemekGelinim Mutfakta börülce yatağında fener kavurma nasıl yapılır? Börülce yatağında fener kavurma tarifi, yapılışı, malzemeler

Gelinim Mutfakta börülce yatağında fener kavurma nasıl yapılır? Börülce yatağında fener kavurma tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Gelinim Mutfakta börülce yatağında fener kavurma nasıl yapılır? Börülce yatağında fener kavurma tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün börülce yatağında fener kavurma tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirci ise internette börülce yatağında fener kavurma tarifi arıyor. Peki, börülce yatağında fener kavurma nasıl yapılır? Farklı tarif arayanlar için iyi bir alternatif olan börülce yatağında fener kavurma tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Deniz ürünleri sevenlerin bayılarak yiyeceği börülce yatağında fener kavurma tarifi, evde kolayca yapılan enfes bir lezzet. Peki, börülce yatağında fener kavurma nasıl yapılır? İşte börülce yatağında fener kavurma tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

BÖRÜLCE YATAĞINDA FENER KAVURMA TARİFİ

börülce yatağında fener kavurma malzemeler

  • Yarım kilo fener balığı (fileto olarak hazırlanmalı)
  •  2-3 kaşık tereyağı / 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan / 1 diş sarımsak
  • Kırmızı ve yeşil biber
  • İsteğe bağlı olarak 10 adet kültür mantarı
  • 3-4 domates rendesi
  •  İhtiyaca göre göre tuz / arzuya göre karabiber – pul biber
  • Kokusu için 3-4 kuru defne yaprağı
  • Yarım kilo börülce.

GELİNİM MUTFAKTA BÖRÜLCE YATAĞINDA FENER KAVURMA YAPILIŞI

İhtiyacınız olan malzemeleri temin ettikten sonra börülce yatağında fener kavurma yapım aşamasına geçebilirsiniz. İlk olarak yağı bir tencere içerisinde eritin. Daha sonra sarımsak ve soğanları kavurmaya başlayın. Mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar biraz kavrulmalarına izin verin.

Daha sonra biberleri ekleyip hepsinin karışmasını sağlayın. Domates suyunu da ekledikten sonra balıkları ve tuzunu (baharatları da) ekleyebilirsiniz.

10 dakika kavurduktan sonra defne yapraklarını ekleyin. Çabuk pişen bir yemek olduğu için kavurma sonrasında kontrol ederek pişirebilirsiniz. Piştikten sonra defne yapraklarını çıkarabilirsiniz.

Diğer yandan yarım kilo kadar kılçıkları alınmış börülceyi haşlayıp soğuttuktan sonra tabağın ortasına alın. Börülcelerin ortasına boşluk açarak pişirdiğiniz balıkları ekleyin.

Haberin Devamı