YemekGelinim Mutfakta Çi börek nasıl yapılır? Çi börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler

Gelinim Mutfakta Çi börek nasıl yapılır? Çi börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler

Paylaş
Gelinim Mutfakta Çi börek nasıl yapılır? Çi börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler

Kanal D'nin ilgi ile izlenen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler haftanın ikinci gününde çi börek tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette çi börek tarifi araştırıyor. Peki, çi börek nasıl yapılır? Eskişehir'in vazgeçilmez lezzeti çi börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Eskişehir bölgesinin en bilindik lezzetlerinden birisi olan çi börek tarifi, bazı kişiler tarafından çiğ börek olarak biliniyor. Peki, çi börek nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği çi börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

Çİ BÖREK TARİFİ

Çi börek malzemeler

Hamuru için

  • 4,5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz (Yaklaşık)
  • 1-1,5 su bardağı su (Kontrollü olarak ekleyin)

İç harcı için

  • 350 g orta yağlı kıyma
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Çİ BÖREK YAPILIŞI

  • Unu derin bir yoğurma kabına eleyin. Tuzunu ve suyunu ekleyerek sert kıvamlı pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp iç harcını hazırlayana kadar dinlendirin.
  • İç harcı için, kıymanın içine soğanı rendeleyin. Tuz, karabiber ve suyu yeteri kadar ekleyip karıştırın.
  • Hamuru bezelere ayırıp hafif unlanmış zeminde pasta tabağı büyüklüğünde açın. İçerisine kıyma harcından koyup yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını bir rulet kesiciyle veya çay tabağı kenarıyla kesin.
  • Tüm bezeleri aynı şekilde açıp hazırlayın. Daha sonra derin bir kızartma tenceresinde sıvı yağı kızdırın ve börekleri altın renginde kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin ve sıcak servis edin.