YemekGelinim Mutfakta fodula nasıl yapılır? Ekmek dolması tarifi, yapılışı, malzemeler

Gelinim Mutfakta fodula nasıl yapılır? Ekmek dolması tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Gelinim Mutfakta fodula nasıl yapılır? Ekmek dolması tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün Fodula (Ekmek dolması) tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirci ise internette fodula tarifi araştırıyor. Peki, ekmek dolması nasıl yapılır? Farklı sunumu ve enfes lezzetiyle fodula tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Saray mutfağında günümüze kadar gelen fodula yani ekmek dolması tarifi, son dönemin ilgi odağı olan tariflerden. Peki, ekmek dolması nasıl yapılır? Yedikçe yedirten fodula tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

FODULA (EKMEK DOLMASI) TARİFİ

Fodula malzemeler

  • 1 adet yuvarlak tam buğday ekmeği
  • 1 adet soğan
  • 400 gram dana kuşbaşı eti
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 adet havuç
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı rezene
  • 1 çay kaşığı anason
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su

Üzeri İçin;

  • 2 yemek kaşığı adaçayı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

FODULA YAPILIŞI

  • Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın.
  • Ardından derin bir tencereye alıp, sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavurun.
  • Üzerin eti ilave edin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Küp şeklinde doğranmış havuç ve bezelyeleri ekleyip birkaç dakika kavurun.
  • Domatesin kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın.
  • Su, rezene, anason, tuz ve domatesleri de ekleyip, suyunu çekene kadar orta ateşte kontrollü olarak pişirin.
  • Yuvarlak tam buğday ekmeğinin üzerini kapak olacak şekilde kesin ve ekmeğin içini alın.
  • Etli harç hazır olunca ekmeğin içerisine doldurun ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Ayrı bir tavada da tereyağını kızdırıp, ada çayı ile beraber kavurun. Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz ekmeğin kapağını kapatın ve ada çaylı tereyağı sosu üzerine gezdirin.
  • 175 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar kontrollü bir şekilde fırında pişirin.