YemekGelinim Mutfakta kaymaklı kadayıf nasıl yapılır? Kaymaklı kadayıf tarifi, yapılışı, malzemeler

Gelinim Mutfakta kaymaklı kadayıf nasıl yapılır? Kaymaklı kadayıf tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Gelinim Mutfakta kaymaklı kadayıf nasıl yapılır? Kaymaklı kadayıf tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim mutfakta programında gelinler bugün kaymaklı kadayıf tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirci ise kaymaklı kadayıf tarifi araştırıyor. Peki kaymaklı kadayıf nasıl yapılır? Çay ve kahve keyfinize keyif katacak kaymaklı kadayıf tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı, püf noktası...

Çıtır kadayıfın enfes kaymakla buluşmasına kim hayır diyebilir ki? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız kaymaklı kadayıf tarifi evde kolayca yapılabilir. Peki kaymaklı kadayıf nasıl yapılır? Özel günlerin vazgeçilmezi kaymaklı kadayıf tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı, püf noktası...

Haberin Devamı

KAYMAKLI KADAYIF TARİFİ

Kaymaklı kadayıf malzemeler

  • 200 gr tel kadayıf
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı iri kırılmış Antep fıstığı
  • Kaymak

KAYMAKLI KADAYIF YAPILIŞI

Büyük bir tavayı ısıtın. Tereyağını ekleyip eritin. Büyük parçalar şeklinde koparılmış tel kadayıfı ilave edip 10 dakika kavurun. Şekeri ilave edip 5 dakika daha kavurun. Kavrulmuş kadayıfı tepsiye alın. Bir süre bekletip kareler şeklinde kesin. Antep fıstığı serpip birer parça kaymakla birlikte servis yapın.