Gelinim Mutfakta kaymaklı kadayıf nasıl yapılır? Kaymaklı kadayıf tarifi, yapılışı, malzemeler
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim mutfakta programında gelinler bugün kaymaklı kadayıf tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirci ise kaymaklı kadayıf tarifi araştırıyor. Peki kaymaklı kadayıf nasıl yapılır? Çay ve kahve keyfinize keyif katacak kaymaklı kadayıf tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı, püf noktası...
28 Mayıs 2024 , Salı 12:10
Çıtır kadayıfın enfes kaymakla buluşmasına kim hayır diyebilir ki? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız kaymaklı kadayıf tarifi evde kolayca yapılabilir. Peki kaymaklı kadayıf nasıl yapılır? Özel günlerin vazgeçilmezi kaymaklı kadayıf tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı, püf noktası...
Haberin Devamı
KAYMAKLI KADAYIF TARİFİ
Kaymaklı kadayıf malzemeler
- 200 gr tel kadayıf
- 100 gr tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı iri kırılmış Antep fıstığı
- Kaymak
KAYMAKLI KADAYIF YAPILIŞI
Büyük bir tavayı ısıtın. Tereyağını ekleyip eritin. Büyük parçalar şeklinde koparılmış tel kadayıfı ilave edip 10 dakika kavurun. Şekeri ilave edip 5 dakika daha kavurun. Kavrulmuş kadayıfı tepsiye alın. Bir süre bekletip kareler şeklinde kesin. Antep fıstığı serpip birer parça kaymakla birlikte servis yapın.
BUNLARI DA OKUYUN
- Kendisinden 13 yaş büyük oyuncuyla aşk yaşıyor! Berker Güven eleştirilere fena patladı
- Sahnede kendinden geçti! Diva kurtlarını böyle döktü
- İlişkileri dolu dizgin devam ediyor! Aytaç Şaşmaz'dan Cemre Baysel'e sürpriz
- Riskli bir ameliyat olan Nuri Alço taburcu edildi
- Mustafa Sandal'ın evliliği bitiyor mu? Melis Sütşurup'tan kafa karıştıran açıklama!