YemekGelinim Mutfakta lor peynirli cheesecake nasıl yapılır? Lor peynirli cheesecake tarifi, yapılışı malzemeler

Gelinim Mutfakta lor peynirli cheesecake nasıl yapılır? Lor peynirli cheesecake tarifi, yapılışı malzemeler

Paylaş
Gelinim Mutfakta lor peynirli cheesecake nasıl yapılır? Lor peynirli cheesecake tarifi, yapılışı malzemeler

Kanal D'nin ilgi ile izlenen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün lor peynirli cheesecake tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirci ise internette lor peynirli cheesecake tarifi araştırıyor. Peki, lor peynirli cheesecake nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği lor peynirli cheesecake tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak lor peynirli cheesecake tarifi, evde de kolayca yapabileceğiniz şahane bir lezzet. Peki, lor peynirli cheesecake nasıl yapılır? Yedikçe yedirten lor peynirli cheesecake tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

LOR PEYNİRLİ CHEESECAKE TARİFİ

Lor peynirli cheesecake malzemeler

Taban için:

  • 1.5 su bardağı bisküvi kırıntısı (graham cracker veya benzeri)
  • 1/3 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker

Cheesecake katmanı için:

  • 500 gram lor peyniri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 büyük yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1/2 su bardağı krema

Frambuaz sosu için:

  • 2 su bardağı frambuaz (taze veya donmuş)
  • 1/4 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı su

LOR PEYNİRLİ CHEESECAKE YAPILIŞI

Taban Hazırlığı:

Fırını 175°C'ye (350°F) ısıtın.

Bisküvi kırıntılarını, eritilmiş tereyağını ve şekeri karıştırın. Bu karışımı kelepçeli bir kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin. Fırında 10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

Cheesecake Karışımı:

Lor peynirini ve şekeri pürüzsüz olana kadar çırpın.

Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin.

Vanilya özütünü ve kremayı ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız karışımı soğuyan tabanın üzerine dökün ve düzleştirin.

Pişirme:

Cheesecake'i önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirin. Kenarları sertleştiğinde ve ortası hafifçe sallandığında cheesecake hazırdır.

Haberin Devamı

Fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın, ardından buzdolabında en az 4 saat (tercihen bir gece) dinlendirin.

Frambuaz Sosu:

Frambuazları, şekeri, mısır nişastasını ve suyu küçük bir tencerede karıştırın.

Orta ateşte kaynayana kadar pişirin, ardından ısıyı düşürüp sos koyulaşana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.

Soğumaya bırakın.

Servis:

Cheesecake'in üzerine frambuaz sosunu dökün veya dilimlerin üzerine sos gezdirerek servis yapın.