YemekGelinim Mutfakta misafir doyuran börek nasıl yapılır? Misafir doyuran börek tarifi, yapılışı, malzemeler

Gelinim Mutfakta misafir doyuran börek nasıl yapılır? Misafir doyuran börek tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Gelinim Mutfakta misafir doyuran börek nasıl yapılır? Misafir doyuran börek tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin ilgi ile izlenen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün misafir doyuran börek tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirci ise oldukça farklı olan misafir doyuran börek tarifi araştırıyor. Peki, Misafir doyuran börek nasıl yapılır? Hem sunumu hem de lezzetiyle misafir doyuran börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği misafir doyuran börek tarifi, içerisinde bolca besleyici malzemelerin bulunduğu enfes bir lezzet. Peki, Misafir doyuran börek nasıl yapılır? Yedikçe yedirten misafir doyuran börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

MİSAFİR DOYURAN BÖREK TARİFİ

Misafir doyuran börek malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 5 adet tavuk but
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış havuç
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • 2 -2,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Karabiber ve tuz

Sos İçin;

  • Çeyrek su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta

Üzeri İçin;

  • 2 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu ve susam

MİSAFİR DOYURAN BÖREK YAPILIŞI

Yufkayı 8’e bölün. Tavuk etlerini haşlayın. Havuçları küp küp doğrayıp bezelyelerle karıştırın.

Tavuk etlerini küp küp doğrayın. Havuç ve bezelyeyle karıştırın. Baharatları ekleyip kenara alın. Yufkanın ortasına harçtan koyup sarın. Diğer üçgeni üzerine yayın.

Üzeri için yumurta sarısı ve sıvı yağı çırpıp böreklerin üzerine sürün. En son üzerlerine çörekotu veya susam serpip fırına verin. Önceden ısınmış fırına 180-200 derecede pişirin.