Gelinim Mutfakta peynirli krep böreği nasıl yapılır? Peynirli krep böreği tarifi, malzemeleri, yapılışı
Bugün Gelinim Mutfakta yarışmacıları en güzel peynirli krep böreği tarifini yapmayı deneyecekler. Eğer siz de Gelinim Mutfakta tarifleri yapmayı seviyorsanız ve kendinizi yarışmadaki gibi hissetmek istiyorsanız, aynı günde bu tarifi deneyebilirsiniz. Gelinim Mutfakta peynirli krep böreği tarifi, malzemeleri, yapılışı ve alternatif tarif önerileri ve en güzel sunum fikri ile haberimizde.
Bugün ekranların sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da yarışmacılar en lezzetli peynirli krep böreğini yapmak için yarışacaklar. Peynirli krep böreği hem sabah kahvaltılarında hem de hafif öğlen menüsünde yer alabilecek; çocuklarınızın ve tüm aile üyelerinin keyifle yiyeceği şahane bir tarif. Tarifin iç harcını dilediğiniz gibi çeşitlendirebilir; taze soğan, ince kıyılmış maydanoz gibi yeşilliklerle sunumu renklendirebilirsiniz.
İşte en lezzetli Gelinim Mutfakta peynirli krep böreği tarifi malzemeleri...
PEYNİRLİ KREP BÖREK TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1, 5 su bardağı un
- Kızartmak için az sıvı yağ
İçi için;
- Beyaz peynir veya lor peyniri
- Kaşar peyniri
Servis için (İsteğe göre)
- Domates, salatalık, ince kıyılmış maydanoz, birkaç dal nane ve dereotu ve zeytinyağı ile salata
PEYNİRLİ KREP BÖREK TARİFİ NASIL YAPILIR?
Peynirli krep böreği yapması çok kolay ve çok lezzetli bir tarif. Tarif için önce krepleri yapacağız.
- Krep için tüm sıvı malzemeleri uygun bir kaba alıp karıştırın.
- Ardından unu da ekleyip mikserle çırpın
- Krep tavasını ısıtıp az sıvı yağ ile yağlayın.
- Harçtan bir kepçe kadar tavaya döküp yayın ve arkalı önlü kızartın.
- Tüm krepleri sıvı harcınız bitene kadar bu şekilde yapıp hazır edin.
- Ardından iki çeşit peyniri karıştırın. Krepte kullanacağız peynirler tamamen sizin ağız tadınıza kalmış ama peynirlerden biri tuzlu biri tuzsuz bir çeşit olursa daha iyi olur.
- Her bir krep için 1 yemek kaşığı kadar peyniri güzelce yayın.
- Önce üstlerini, ardından yanlarını katlayıp rulo şeklinde sarın.
- Tüm krepler hazırlandıktan sonra biraz sıvı yağ ile kızdrdığınız krep tavasına börekleri dizin ve arkalı önlü pişirin.
- Malzeme listemize göre 8-9 adet krep çıkması lazım ancak kepçenizin büyüklüğüne göre bu sayı artabilir veya azalabilir.
- Kişi başı iki krep düşecek şekilde servis edebilirsiniz.
- Krepleri yanına domates, salatalık, nane, ince kıyılmış maydanoz ile bir iki kaşık salata ile servis edin.
ALTERNATİF SUNUM:
- Krepleri dikdörtgen bir kaba sıra ile dizin. Dilimli cheddar peynirlerini tüm kreplerin üzerini kapatacak şekilde dizin.
- 10 dk kadar fırınlayın.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve taze çekilmiş karabiber serpin.
- Fırın kabında dilimlediğiniz krepleri börek gibi kesip yanında salata olacak şekilde servis edin.
Afiyet olsun.
- Estetik ameliyatı olan fenomen Neşe Özkan hayatını kaybetti! Ailesinin iddiaları şaşkına çevirdi
- Aşkları dolu dizgin devam ediyor! Londra'da tatil yapan çiftten romantik pozlar
- Trafik kazasında ölümden dönmüştü! Bebeğinin son durumunu açıkladı
- La Casa de Papel'in yıldızı Türkiye'de! 'Her geldiğimde daha çok etkileniyorum'
- Orkun Işıtmak ve Mr. Beast buluştu, sıradaki Konuk Elon Musk mı?