Gelinim Mutfakta piliç Topkapı nasıl yapılır? Piliç Topkapı tarifi, yapılışı, malzemeler
Kanal D'nin ilgi ile izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'nın haftalık finalinde gelinler piliç Topkapı tarifi yapıyor. Ekranların başında izleyen seyirciler ise piliç Topkapı tarifi araştırıyor. Peki, piliç Topkapı nasıl yapılır? Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olacak Piliç Topkapı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
30 Aralık 2022 , Cuma 00:34
Tavuk yemekleri arasında en geleneksel ve lezzetli olan piliç Topkapı tarifi, evde yapabileceğini şahane bir tarif. İşte, Piliç Topkapı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
PİLİÇ TOPKAPI TARİFİ
Piliç Topkapı malzemeler
- 4 adet kemiksiz tavuk kalça
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
PİLİÇ TOPKAPI YAPILIŞI
- Tavukların kemiklerini çıkarıp eti inceltin.
- Tuz, karabiber, kırmızı biber ve zeytinyağını bir kasede karıştırıp tavukları bu karışıma bulayın.
- Üzerini streç filmle kapatıp tavukları yarım saat bu sosta dinlendirin.
- Bu esnada pirinci 15 dakika kadar ılık suda beklettikten sonra süzüp bol suyla yıkayın.
- Soğanı yemeklik doğrayın.
- Zeytinyağını tencerede kızdırıp fıstıkları yağda kavurun.
- Fıstıklara soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Pirinçleri de ilave edip birkaç dakika daha kavurun.
- Baharatları ve sıcak suyu da ilave edin.
- Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
- Marine ettiğiniz tavukların içine hazırladığınız pilavı sıkıca sarıp kürdanla ağzını kapatın.
- Tavukları fırın kabına dizin.
- Sos malzemelerini karıştırıp tavukların üzerine gezdirin.
- Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tavukları fırına verin.
- Yarım saat kadar pişirdiğiniz tavukları fırından alıp sıcak servis edin.
BUNLARI DA OKUYUN
- Ankaralı Turgut'tan kötü haber! Yoğun bakıma alındı
- Filenin Sultanları konserde! Yalın'la hatıra pozu verdiler
- Tıpatıp Show'un yıldızı vefat etti! Ünlü isimlerin vedaları yürek sızlattı
- Sevgilisini darp eden müzisyen Can Tunaboylu’nun davasında karar çıktı
- Yıllar sonra itiraf etti! 'Kadın yarışmacı yüzünden ağır bir ceza ödedik'