Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? Sultan sarması tarifi, yapılışı, malzemeler
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün Sultan sarması tarifi yaptı. Ekran başında izleyen seyirci ise internette sultan sarması tarifi araştırdı. Peki, sultan sarması nasıl yapılır? Her lokmasında müthiş lezzet alacağınız sultan sarması tarifi, yapılışı, hazırlanışı ve malzemeler...
20 Mayıs 2024 , Pazartesi 15:42
Çay ve kahve keyfinize keyfi katacak sultan sarması tarifi, evde bulunan malzemelerle yapılan enfes bir lezzet. Peki, sultan sarması nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin seveceği sultan sarması tarifi, yapılışı, hazırlanışı ve malzemeler...
Haberin Devamı
SULTAN SARMASI TARİFİ
Sultan sarması malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Dolgusu için:
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt (koyu kıvam istemeyenler 1 su bardağı)
Dış katmanı için:
- 2 su bardağı Hindistan cevizi
SULTAN SARMASI YAPILIŞI
- Süt ve şekeri tencereye alın. Üzerine un ve kakaoyu eleyip iyice karıştırın. Kısık ateşte karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince 2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. İçine vanilya ve tereyağını ekleyip iyice yedirin ve ocaktan alın. Kıvamının pürüzsüzleşmesi için 5 dakika mikserle çırpın.
- Kare ya da dikdörtgen şeklinde büyük bir fırın tepsisinin tabanına Hindistan cevizini serpip iyice yayın. Üzerine sıcak muhallebiyi dökün ve spatula yardımıyla her tarafını eşitleyin. 1 saat kadar buzdolabında bekletip katılaşmasını sağlayın.
- Bu arada süt ile krem şantiyi iyice çırpın. Soğuyan muhallebinin üzerine yine her tarafı eşit olacak şekilde yayın. Yeniden buzdolabına kaldırarak en az 2 saat dinlendirin.
- Buzdolabından çıkardığınız tatlıyı önce ortadan ikiye bölün. Yarımların her birini enine keserek eşit parçalara ayırın. Parçaların her birini kendi üzerine sarıp rulo haline getirip servis tabağına alın.