Gelinim Mutfakta tantuni nasıl yapılır? Tantuni tarifi, yapılışı, malzemeler
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler Mersin'in meşhur lezzeti tantuni tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise muhteşem tantuni tarifi için internette arama yapıyor. Peki, tantuni nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız tantuni tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
29 Eylül 2022 , Perşembe 13:59
Hem doyurucu hem de lezzetli bir öğün arayanlar için oldukça iyi bir alternatif olan tantuni tarifi, evde yapılması mümkün sokak lezzetlerinden birisi. Peki, evde tantuni nasıl yapılır? Ev yapımı tantuni tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
Haberin Devamı
TANTUNİ TARİFİ
Tantuni malzemeler
- 1 kg tantunilik kesilmiş biftek (Çok küçük doğranacak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kg soğan
- 1’er çay kaşığı yenibahar, kimyon, pul biber, karabiber
- Tuz
- 1 demet maydanoz
Servis önerisi
- Lavaş veya minyatür ekmek arasında servis yapabilirsiniz.
TANTUNİ YAPILIŞI
- Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın.
- Sacı ocağın üzerinde kızdırıp çok az sıvıyağ ile yağlayın. Eti sacın bir köşesine alın. Tahta spatula ile azar azar ortaya çekip kavurun.
- Üzerine çok az sıvıyağ gezdirin. Kırmızı toz biber ve tuz serpip karıştırın.
- Garnitür için, maydanozu temizleyip kıyın. Domatesi soyup küp küp doğrayın.
- Soğanı temizleyip piyazlık doğrayın. Soğana sumak ilave edip bir kapta karıştırın.
- Eti lavaşın üzerine şerit şeklinde yerleştirin. Garnitür malzemelerini etin kenarına yerleştirip sıkıca dürüm yapın.
BUNLARI DA OKUYUN
- Masterchef'te ilk ceketin sahibi belli oldu!
- Melis Sezen: O dönem kendimi kullandırtma seviyesindeydim
- Ünlü rapçi silahlı saldırıda hayatını kaybetti!
- Battal Gazi'nin ZıpZıp'ıydı! Necdet Kökeş hastaneye kaldırıldı
- Nevra Serezli'den yıllar sonra bir itiraf geldi! 'Oğlumu görmek istemedim, hemşire beni payladı'