YemekGelinim Mutfakta tavuklu çökertme kebabı nasıl yapılır? Tavuklu çökertme kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler

Gelinim Mutfakta tavuklu çökertme kebabı nasıl yapılır? Tavuklu çökertme kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Gelinim Mutfakta tavuklu çökertme kebabı nasıl yapılır? Tavuklu çökertme kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin sevilen yemek yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün tavuklu çökertme kebabı tarifi yapıyor. Ekran başındaki seyirci ise interette tavuklu çökertme kebabı tarifi araştırıyor. Peki, tavuklu çökertme kebabı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız tavuklu çökertme kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Ailenize ya da misafirlerinize şık sunumlar eşliğinde servis edeceğiniz tavuklu çökertme kebabı tarifi, evde kolayca yapılan enfes bir tarif. Peki, tavuklu çökertme kebabı nasıl yapılır? Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi tavuklu çökertme kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

TAVUKLU ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ

Tavuklu çökertme kebabı malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 adet orta boy patates
  • Ayçiçek yağı – kızartmak için

Yoğurt Sos için Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak

Domates Sos için Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • yarım kaşığı Tuz
  • 2 çay kaşığı Karabiber

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

TAVUKLU ÇÖKERTME KEBABI YAPILIŞI

Tavukları şerit halinde doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve tavukları içine alıp, kavurun. Patatesleri soyun. Kibrit çöpü gibi kesin… patatesleri yıkayın, iyice sıkın ve ayçiçek yağında iyice kızartın. Sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayın… Bir sos tenceresinde zeytinyağını ısıtın domates salçasını ekleyin ve karıştırın. sarımsağı ezin ve ekleyin. Domatesleri küp olacak şekilde doğrayın ve tencereye ekleyin. Bir tur çevirin. Toz şeker, tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. servis tabaklarının altına kızarttığınız patatesleri yayın. Üzerine sırasıyla yoğurt, domates sos ve tavukları yerleştirin. Nane ve pul biber serperek servis edin…

Haberin Devamı