YemekGelinim Mutfakta tavuklu krep böreği nasıl yapılır? Tavuklu krep böreği tarifi, yapılışı, malzemeler
Gelinim Mutfakta tavuklu krep böreği nasıl yapılır? Tavuklu krep böreği tarifi, yapılışı, malzemeler
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim mutfakta programında gelinler bugün tavuklu krep böreği tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirci ise tavuklu krep böreği tarifi araştırıyor. Enfes görüntüsü ve müthiş lezzetiyle tavuklu krep böreği tarifi yapmak oldukça kolay. Peki, tavuklu krep böreği nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız tavuklu krep böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
07 Mayıs 2024 , Salı 11:43
Günün her saati yiyebileceğiniz gibi öğle ve akşam yemeklerinde de şık sunumlar eşliğinde servis edebileceğiniz tavuklu krep böreği tarifi 7'den 70'e herkes tarafından seviliyor. Peki, tavuklu krep böreği nasıl yapılır? Kolayca hazırlayabileceğiniz tavuklu krep böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
TAVUKLU KREP BÖREĞİ TARİFİ
Tavuklu krep böreği malzemeler
Krep için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Bir tutam dereotu
- Krep hamuru olacak kadar un (9-10 yemek kaşığı yaklaşık)
İç malzeme;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 parça tavuk göğsü(350 gr kadar)
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet orta boy patates
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
Beşamel sos için;
- 1. 5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1. 5 yemek kaşığı un
- Tuz
Üzerine;
- Kaşar peyniri rendesi
TAVUKLU KREP BÖREĞİ YAPILIŞI
- Öncelikle krepi hazırlayın. Yumurtayı bir kasede çırpın.
- Üzerine sıvı yağı, sütü, unu, tuzu ekleyip çırpıcı ile iyice karıştırın.
- Dereotunu ince kıyıp karışıma ekleyin.
- Teflon tavayı ısıtın, kepçe ile karışımdan döküp her iki tarafını da pişirin.
- Soğumaya bırakın.
- İç malzeme için patatesi küp doğrayıp az yağda kızartın.
- Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
- Eti ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Salçayı ekleyin.
- 5 dk daha kavurup patatesi bezelyeyi tuzu ekleyip bir süre daha çevirip ocaktan alın.
- Bir kase üzerine krepi alın.
- İç malzemeden koyup bohça şeklinde katlayın.
- Kürdan ile kapatın.
- Tepsiye ters çevirin.
- Tüm kreplere aynı işlemi uygulayın.
- Beşamel sos için: Tereyağı ve unu pembeleşinceye kadar kavurun.
- Sütü, tuzu ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırın.
- Tepsideki bohçaların üzerine beşamel sostan paylaştırın.
- En son üzerine Kaşar peyniri rendesi ekleyin.
- Peynirler eriyip kızarana kadar fırında tutun.
BUNLARI DA OKUYUN
- Masterchef'te ilk ceketin sahibi belli oldu!
- Melis Sezen: O dönem kendimi kullandırtma seviyesindeydim
- Ünlü rapçi silahlı saldırıda hayatını kaybetti!
- Battal Gazi'nin ZıpZıp'ıydı! Necdet Kökeş hastaneye kaldırıldı
- Nevra Serezli'den yıllar sonra bir itiraf geldi! 'Oğlumu görmek istemedim, hemşire beni payladı'