GLUTENSİZ REVANİ MALZEMELERİ
Yemek Yazarı Sedef İybar, son dönemde çölyak hastalığı, gluten/buğday hassasiyeti sebepleriyle glutensiz beslenenler için hazırladığı tariflerine bir yenisini ekledi ve glutensiz revani tarifini paylaştı.
İybar'ın daha önce Ramazan’a özel paylaştığı glutensiz şekerpare tarifine sayfalarımızda yer vermiştik. Bu sefer iftar sofralarının en sevilen tatlılarından revaniyi glutensiz olarak yorumlayan Sedef İybar'ın revani tarifi için malzemeler şu şekilde:
- 2 çay bardağı glutensiz Un
- Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 4 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı portakal rendesi
- 1 çay bardağı badem unu
ÜSTÜNÜ SÜSLEMEK İÇİN
ŞERBETİ İÇİN
- 1 su bardağı kaynar su
- 5 çorba kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Not: Şerbet yerine bal veya hurma özü de kullanabilirsiniz.