YemekGüveçte püreli tavuk sote nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta güveçte püreli tavuk sote tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Güveçte püreli tavuk sote nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta güveçte püreli tavuk sote tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Güveçte püreli tavuk sote nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta güveçte püreli tavuk sote tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Ekranların en popüler yarışmalarından olan Gelinim Mutfakta 16 Şubat programında gelinler güveçte püreli tavuk sote tarifi yaptı. Kanal D izleyicileri ise bugün internet üzerinde güveçte püreli tavuk sote tarifi araştırıyor. Peki, güveçte püreli tavuk sote nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız güveçte püreli tavuk sote tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Akşam yemeklerinin en favori lezzeti olacak güveçte püreli tavuk sote tarifi, pilav ve çorba ile nefis bir öğün olur. Peki, güveçte püreli tavuk sote nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız güveçte püreli tavuk sote tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

GÜVEÇTE PÜRELİ TAVUK SOTE TARİFİ

Güveçte püreli tavuk sote malzemeler

Patates püresi için;

  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt (62,5 ml)
  • 2 çay kaşığı tuz

Tavuk sotesi için;

  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Beşamel sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 su bardağı tam yağlı taze kaşar peyniri

GÜVEÇTE PÜRELİ TAVUK SOTE YAPILIŞI

  • Öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayın.
  • Ardından tavaya alınan ayçiçek yağında kavurun.
  • Tavuklar piştikten sonra üzerine doğranan kırmızı ve yeşil biberi ilave ederek 2-3 dakika daha pişirin.
  • Ardından salçayı ve baharatları ilave ederek güzelce karıştırın.
  • Püre için patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyduktan sonra derin bir kap içerisine alın.
  • Üzerine tereyağı, süt ve tuzu ekleyerek ezin ve püre haline getirin ve sıkma torbasına doldurun.
  • Sıkma torbasının ucunu keserek güveçlere püreden sıkın.
  • Üzerine hazırlanan tavukları yerleştirin.
  • Beşamel sosu için sos tenceresine tereyağını alarak eritin.
  • Tereyağı eridikten sonra unu ilave ederek kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun.
  • Daha sonra bir taraftan karıştırırken yavaş yavaş sütü ilave edin.
  • Kaynayıp koyulaştıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak ocaktan alın.
  • Tavukların üzerine beşamel sosunu paylaştırın.
  • Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine koyduktan sonra önceden ısıtılmış 190°C fırında yaklaşık 15-20 dakika pişmeye bırakın.