Güveçte ton balığı tarifi: Güveçte ton balığı nasıl yapılır?
Adı güveçte ton balığı olsa da aslında enfes makarnalı bir lezzet. Ton balığı sevenler güveçte ton balığı nasıl yapılır merak ediyor. Tadını çok seveceğiniz bol sebzeli güveçte ton balığı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...
30 Ocak 2021 , Cumartesi 13:05
Hem lezzetli hem de farklı bir lezzet denemek isteyenlere enfes güveçte ton balığı tarifi hazırladık. Sevdiklerinize hazırlamak için güveçte ton balığı tarifi arıyor ya da güveçte ton balığı nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Güveçte ton balığı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
Güveçte ton balığı tarifi
Güveçte ton balığı malzemeleri
- 1 paket yumurtalı erişte
- 1 adet kuru soğan
- 2 su bardağı çedar rendesi
- 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
- 2 kutu ton balığı
- 2 paket kremalı mantar çorbası
- Yarım kavanoz dilimlenmiş mantar
- 1 su bardağı ufalanmış patates cipsi
Güveçte ton balığı yapılışı
Erişteniz için hafifçe tuzlanmış suyu kaynatın. Erişteyi kaynamış suya atın ve 8-10 dakika kadar al dente pişirip, süzün. Fırınınızı 220 derecede ısıtın. Başka bir kapta erişte, soğan, bir bardak peynir, bezelye, ton balığı, çorba ve mantarları iyice karıştırın. Tüm malzemeyi fırın kabına aktarın ve önceden ısıttığınız fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Soğutmadan servis edin.
BUNLARI DA OKUYUN
- Kaan Yıldırım'dan eşi Pınar Deniz'e romantik kutlama!
- Pelin Akil benzerini buldu! Oyuncu Nilay Cafer'le olan benzerliği şoke etti
- Yürekler ağza geldi! Ünlü solist sahnedeki boşluğa düştü
- Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik'in sözleri yürek yaktı! 'Anneme kavuşmak istiyorum rabbim'
- Yıllara meydan okuyor! 61'lik Yonca Evcimik sahne kıyafetiyle şov yaptı