Hamsi kuşu tarifi
Karadeniz yemeklerinin ana malzemelerinden Hamsi, Türkiye’de sevilen ve en çok tüketilen balık çeşitlerinden. Hamsi ile yapılan tarifler de internette merak edilen konular arasında geliyor. Peki, Hamsi’nin en sevilen hali Hamsi Kuşu nasıl yapılır? İşte Hamsi Kuşu tarifi…
04 Ocak 2020 , Cumartesi 16:04
Karadeniz’e özgü Hamsi ile yapılan ve severek tüketilen yemeklerden biri de Hamsi Kuşu. İşte yöresel Karadeniz Muftağı’nın olmazsa olmaz yemeklerinden olan Hamsi Kuşu tarifi…
Haberin Devamı
Hamsi Kuşu tarifi
1 kilogram hamsi
4 yemek kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak sıvı yağ
Hamsi Kuşu’nun yapılışı
Hamsilerin kafalarını koparıp, kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp, tuzlayın. Hamsilerin iç yüzleri birbirine temas edecek şekilde tabağa sıralayın.
Büyük bir tabağın içinde mısır unu, karabiber ve tuzu karıştırın. Hamsileri iki taraflı mısır ununa batırıp kızgın yağda kızartın. Soğan dilimleriyle servis yapın.
BUNLARI DA OKUYUN
- Estetik ameliyatı sonrası ölen fenomenin eşinden ilk açıklama! 'Adli süreci başlattım'
- Rafet El Roman’dan Yusuf Güney’e mesaj: Uzaylılardan şarkı alıp sahnelere dönsün!
- Sanat dünyasının devleri 41 yıl sonra bir arada!
- Tuğçe Kandemir anne oldu: Doğum anını sosyal medyada paylaştı!
- Merve Boluğur'dan erkek çocuk itirafı: Bana özel kalsın