Hamsi kuşu tarifi
Karadeniz yemeklerinin ana malzemelerinden Hamsi, Türkiye’de sevilen ve en çok tüketilen balık çeşitlerinden. Hamsi ile yapılan tarifler de internette merak edilen konular arasında geliyor. Peki, Hamsi’nin en sevilen hali Hamsi Kuşu nasıl yapılır? İşte Hamsi Kuşu tarifi…
04 Ocak 2020 , Cumartesi 16:04
Karadeniz’e özgü Hamsi ile yapılan ve severek tüketilen yemeklerden biri de Hamsi Kuşu. İşte yöresel Karadeniz Muftağı’nın olmazsa olmaz yemeklerinden olan Hamsi Kuşu tarifi…
Haberin Devamı
Hamsi Kuşu tarifi
1 kilogram hamsi
4 yemek kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak sıvı yağ
Hamsi Kuşu’nun yapılışı
Hamsilerin kafalarını koparıp, kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp, tuzlayın. Hamsilerin iç yüzleri birbirine temas edecek şekilde tabağa sıralayın.
Büyük bir tabağın içinde mısır unu, karabiber ve tuzu karıştırın. Hamsileri iki taraflı mısır ununa batırıp kızgın yağda kızartın. Soğan dilimleriyle servis yapın.
BUNLARI DA OKUYUN
- Olgun Şimşek'ten şaşırtan çıkış! 'Benden başka da bir şey olmazdı'
- Şimal'e gelen yorumlar şoke etti! 'Bu yüzden sosyal medyadan uzak durmaya çalışıyorum'
- Sercan Badur'dan aşk açıklaması! 'Çok mutluyum'
- İlayda Alişan ve Oğulcan Engin birbirine övgüler yağdırdı! 'Sahnede aşık oldum'
- Ural Kaspar kimdir, nereli, kaç yaşında? İrem Helvacıoğlu'nun neyi oluyor, Ural Kaspar ne iş yapar, kariyeri ne?