Haşhaşlı poğaça tarifi ve yapılışı: Haşhaşlı poğaça nasıl yapılır? Kaç dakikada pişer?
Hafif tatlı poğaça sevenler için oldukça güzel bir tarif olan haşhaşlı poğaça tarifi enfes bir lezzet. Haşhaş sevenler haşhaşlı poğaça nasıl yapılır merak ediyor. Peki, kaç dakikada pişer? Enfes lezzeti ve iştah kabartan görüntüsüyle haşhaşlı poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...
Çay saatlerinin vazgeçilmezi haline gelen haşhaşlı poğaça tarifi evde yapılan enfes lezzetlerde. Sevdiklerinize hazırlamak için haşhaşlı poğaça tarifi arıyor ya da haşhaşlı poğaça nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Haşhaşlı poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası...
HAŞHAŞLI POĞAÇA TARİFİ
Haşhaşlı poğaça malzemeleri
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 4 su bardağı un
- 2 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Haşhaşlı harç için malzemeler:
- 2 çorba kaşığı haşhaş ezmesi
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 5 çorba kaşığı sıvı yağ
Haşhaşlı poğaça yapılışı
Hamur malzemelerinden un hariç, diğerleri derin bir yoğurma kabına alınır ve homojen olana kadar karıştırılır. Ardından un azar azar eklenir. (Azar azar eklenmesi önemlidir; çünkü unun cinsine ve markasına göre koyulacak miktar değişebilir.) Yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmeniz gereklidir. Bütün hamur malzemeleri güzelce yoğrulduktan sonra üzeri örtülür ve yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır. Ardından iç harcın malzemeleri karıştırılır. Mayalanan hamur merdane yardımıyla açılır. (bu noktada yapabildiğiniz kadar ince açmanız tavsiye edilir.) Harç karışımı eşit şekilde hamurun üzerine yayılır. Rulo hâline getirilir ve 2 parmak kalınlığında parçalara bölünür. Spiralli kısımları üste gelecek şekilde tepsiye eşit aralıklarla dizilir. Tepsi mayası için 20 dakika dinlenmeye bırakılır. İsteğe göre üzerine yumurta sarısı sürülebilir ve fındık serpilebilir. Tepsi mayası da tamamlanan çörekler, önceden ısıtılmış 190° fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.