Hatay'ın meşhur lezzeti: Kömbe tarifi
Hatay'ın geleneksel lezzetlerinden birisi de kömbe tarifi. Sevdiklerinize hazırlamak için kömbe tarifi arıyor ya da kömbe nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Kömbe tarifi için "Kömbe tarifi, kömbe nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.
Geleneksel lezzetlerden biri olan kömbe tarifi evde kolaylıkla yapılabilen bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için kömbe tarifi arıyor ya da kömbe nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Kömbe tarifi için "Kömbe tarifi, kömbe nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.
Kömbe tarifi
Kömbe malzemeleri
125 gram tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kömbe baharatı (yenibahar, tarçın, mahlep, zencefil, karanfil, muskat, dövülmüş damla sakızı)
1 çay kaşığı kabartma tozu
6 su bardağı un
Susam
Kömbe yapılışı
Oda sıcaklığında tereyağını ve kalan malzemeleri ekleyerek karıştırın. Ele yapışmayana kadar hamuru yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Her yerini susama bulayın. Sonra kendi kalıbın da şekillendirin ve tepsiye dizin. 170 derecede pembeleşene kadar pişirin.