Her derde deva: İşkembe çorbası tarifi
Soğuk havalarda içinizi ısıtacak ve size hastalıklara karşı korunmada yardımcı olacak işkembe çorbası tarifi oldukça lezzetli bir tariftir. Evde işkembe çorbası tarifini oldukça pratik bir şekilde hazırlayabilir ve şık sunumlar eşliğinde servis edebilirsiniz. Eğer işkembe çorbası nasıl yapılır merak ediyor yada işkembe çorbası tarifi arıyorsanız "işkembe çorbası tarifi, işkembe çorbası nasıl yapılır" haberimize göz atın.
Sağlıklı bir çorba tarifi arıyorsanız işkembe çorbası tarifi tam size göre bir tarif olacaktır. oldukça lezzetli olan işkembe çorbası tarifi evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz çorbalardan birisidir. Eğer işkembe çorbası tarifi arıyorsanız ve işkembe çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız "işkembe çorbası tarifi, işkembe çorbası nasıl yapılır" haberimize göz atın.
İşkembe çorbası tarifi
İşkembe çorbası malzemeleri
- 1 kg temizlenmiş işkembe
- 2 çorba kaşığı un
- 2 yumurta sarısı
- 1 limon suyu
- 1 fincan sirke
- 3-5 diş sarımsak
- Tuz
- Kırmızı biber
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Haşlarken eklemek için 4 diş sarımsak
İşkembe çorbası yapılışı
İyice temizlenmiş işkembeyi bol suda güzelce yıkayın. Temizlenmiş işkembeleri tencereye alıp, üstü iyice kapanana kadar su ilave edip limon suyunu ve sarımsakları ekleyin. İşkembeyi yumuşayana kadar iyice haşlayın.
İşkembe haşlandıktan sonra tencereden çıkartın ve bir parmağın ucu büyüklüğünde güzelce doğrayın. İdeal boyut için küp şekerini baz alabilirsiniz. Tencerede kalan işkembenin suyunu süzgeçten geçirin ve başka tencereye alarak orada kaynatmaya başlayın.
İşkembenin terbiyesi
İşkembe çorbasının suyu kaynarken başka bir tencerede terbiyeyi hazırlamaya başlayabilirsiniz. İki yemek kaşığı una bir limonun suyunu ve iki tane yumurtanın sarısını, bir veya iki bardak su ekleyerek çırpmaya başlayın. Çırpma işlemine terbiye topaksız olana kadar devam edin. Çırpma işlemini mikserle yapmanız tavsiye edilir. Kıvamı tam olduğu zaman terbiyeyi alın ve kaynamakta olan işkembe çorbasının içine yavaş yavaş dökerek iyice karıştırın.
Terbiyeledikten sonra
Doğradığınız işkembeleri de diğer tencereye ekleyerek karıştırın. Bir tutam tuz ekleyin. Yaklaşık beş dakika kadar kaynatmanız yeterli olacaktır. Sarımsağı da iyice dövdükten sonra ilave edin. Üç veya beş diş sarımsak kullanmanız önerilir.
- Masterchef'te ilk ceketin sahibi belli oldu!
- Melis Sezen: O dönem kendimi kullandırtma seviyesindeydim
- Ünlü rapçi silahlı saldırıda hayatını kaybetti!
- Battal Gazi'nin ZıpZıp'ıydı! Necdet Kökeş hastaneye kaldırıldı
- Nevra Serezli'den yıllar sonra bir itiraf geldi! 'Oğlumu görmek istemedim, hemşire beni payladı'