YemekHer şey mevsiminde güzel! Aralık ayı içerisinde tüketilecek balıklar...

Her şey mevsiminde güzel! Aralık ayı içerisinde tüketilecek balıklar...

Paylaş
Her şey mevsiminde güzel! Aralık ayı içerisinde tüketilecek balıklar...

Kış ayına girilmesiyle birlikte sofralar taze balıklar ile şenlenmeye başladı bile. Balık tüketiminde en dikkat edilmesi gerekenlerden biri de hangi mevsimde hangi balığın daha lezzetli olduğunu bilmekten geçiyor. İşte Aralık ayı içerisinde lezzeti ile ağızları şenlendirecek balıklar...

Mustafa EFE - Posta.com.tr / Her mevsim, denizin farklı bir yüzünü sunar. Aralık ayı, denizlerin sakinleştiği, soğuk rüzgarların estiği bir zaman dilimi olsa da, bu ayda denizden çıkan balıklar, taze ve besleyici lezzetleriyle sofralarımızı adeta bir kutlama alanına dönüştürür. Lüferin kışa hazırlık yaparken vücut bulduğu lezzetli hali, kalkanın derin sularda yavaşça büyüyüp olgunlaştığı anlar, çipuranın denizlerin en saf halini sunduğu anlar... Bu balıkların her biri, Aralık ayında doğanın sunduğu en nadide hazinelerdir. Eğer doğru zamanlamayı bilir ve mevsimin nimetlerinden yararlanırsanız en lezzetli balıkları tüketebilirsiniz. İşte Aralık ayı içerisinde tüketilecek en lezzetli balık türleri...

Haberin Devamı
  • Lüfer: Lüfer, Aralık ayında oldukça taze ve lezzetlidir. Bu dönemde etli ve yağlı olan lüfer, özellikle ızgara ya da fırınlanmış şekilde tercih edilir.
  • Kalkan: Kalkan balığı, Aralık ayında bolca bulunan ve yenmesi önerilen balıklardan biridir. Etinin beyaz ve lezzetli olmasıyla bilinir.
  • Çipura: Çipura da Aralık ayında taze olarak bulunabilen ve sofralarda yerini alan balıklardan biridir. Genellikle ızgarada veya fırında pişirilir.
  • Levrek: Levrek, Aralık ayında da lezzetli ve taze olur. Özellikle deniz levreği Aralık ayında daha yağlı ve lezzetli olur.
  • İstavrit: İstavrit balığı da Aralık ayında yenebilecek balıklardan biridir. Hem taze hem de uygun fiyatlı olmasıyla tercih edilir.
  • Sardalya: Aralık, sardalya balığının bol olduğu bir aydır. Taze sardalya, ızgara, kızartma ya da buğulama şeklinde hazırlanabilir.