HİCAZ PİLAVI MALZEMELERİ
Peki hicaz pilalvı hangi mutfağa ait, merak ediyor musunuz? Şef Mehmet Yalçınkaya hicaz pilavının kökenini şöyle açıklıyor:
Eski zamanda ‘hicaz’, ‘hac’ anlamında kullanılırdı. Anlıyoruz ki bu tepsi yemeği, lokantaların yanı sıra toplu yemeklerde kullanılan bir yemekti. Çocukluğumda nohutlu ve etli mevlit pilavları yapılır, tepsilerle ortaya gelir, yanında hoşaf sunulurdu.
Şimdi gelelim Şef Mehmet Yalçınkaya'dan aldığımız "hicaz pilavı" olarak anılan yahnili pilavın tarifine..
HİCAZ PİLAVI MALZEMELERİ (6 PORSİYON)
YAHNİ İÇİN:
- 800 gr. koyun eti
- 6 yemek kaşığı sadeyağ
- 3 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- 2 su bardağı su
PİLAV İÇİN
- 1 kg pirinç
- 6 yemek kaşığı sadeyağ
- 4 su bardağı et suyu
- 1 tutam safran
- 100 gr. nohut
- 1 adet portakalın kabuğu
- Tuz