Yemekİçi dışı etli içli köfte nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta içi dışı etli içli köfte tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

İçi dışı etli içli köfte nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta içi dışı etli içli köfte tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Paylaş
İçi dışı etli içli köfte nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta içi dışı etli içli köfte tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler içi dışı etli içli köfte tarifi yaptı. Ekran başında izleyen seyirciler ise içi dışı etli köfte tarifi araştırdı. Peki, içi dışı etli içli köfte nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız içi dışı etli içli köfte tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı, püf noktası...

Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız içi dışı etli içli köfte tarifi, tadına doyamayacağınız enfes bir lezzet. Peki, içi dışı etli içli köfte nasıl yapılır? Evde yapabileceğiniz içi dışı etli içli köfte tarifi, hazırlanışı, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

İÇİ DIŞI ETLİ İÇLİ KÖFTE TARİFİ

İçi dışı etli içli köfte malzemeler

  • 200 gram kıyma (3 sefer çekilmiş dana kıyma)
  • 3 bardak ince bulgur
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 500 gram dana kıyma (orta yağlı)
  • 2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 4 orta boy soğan
  • 1 tutam maydanoz

Sosu için;

  • 200 gram tereyağı
  • Pul biber

İÇİ DIŞI ETLİ İÇLİ KÖFTE YAPILIŞI

Bulguru yoğurma kabına alın, tuzu ekleyin ve ılık suyu da ilave edip üzerine tepsi kapattıktan sonra 15 dakika ıslatın.

İç malzemeleri için soğanı küp küp doğrayın. Tereyağı ve margarini koyup eritin tavada eritin. Eriyen yağın içine kıymayı alın ve suyu çekinceye kadar pişirin. Salçayı ekleyin ve soğanı da ilave edin. Maydanozu kıyıp içerisine atın. Tuz, pul biber ve karabiberi atıp karıştırın. Ceviz içi sevenler bu aşamada bir çay bardağı ceviz içi de ilave edebilirsiniz.

İçi soğumaya bırakın. Islanan bulguru güzelce yoğurun. Ardından bulgura un, irmik ve dana kıyma etini ekleyerek yoğurmaya devam edin. Bu aşamada yoğurmak için azar azar su ekleyebilirsiniz. Hazırlanan bulguru dolapta bir iki saat üzeri kapalı dinlendirin.

Haberin Devamı

Bulgur harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Hamurunuzu yuvarladıktan sonra baş parmağınızla elinizi ıslatıp incecik çukur açın ve iç harcından bir tatlı kaşığı ile doldurun.

Hamuru kapatıp bu işlemi iç harcı ve hamur bitene kadar tekrarlayın. Suyu tencerede kaynatıp sonrasında bir yemek kaşığı dolusu tuz atın. Köfteleri içine atın ve piştikten sonra kevgir kaşık yardımıyla yüzeye çıkan içli köfteleri alın. Tereyağı sos tavasında kızdırın ve üzerin pul biber ekleyerek içli köftelerin üzerine dökün.