PATATES ÇORBASI TARİFİ
Patates çorbası malzemeler
- 2,5 litre et suyu
- 2 orta boy soğan
- 3 - 4 adet patates
- 1 kahve fincanı un
- 1 küçük paket tereyağı veya margarin
- 1 çay kaşığı hindistan cevizi
- Tuz
Patates çorbası terbiyesi için:
- 1 bardak süt
- 2 yumurta sarısı
Patates çorbası garnitürü:
- 2 adet yumurta akı
- 1 çay bardağı kaşar peynir (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- 2 - 3 dilim bayat ekmek
PATATES ÇORBASI YAPILIŞI
- Soğanları küçük parçalar halinde doğrayın, iki kaşık yağla açık renk olacak şekilde kavurun.
- Unu ekleyin ve 2 - 3 dakika daha kavurun.
- Et suyu ile kuşbaşı doğranmış patatesleri, hindistan cevizi ve tuz koyup yavaş yavaş kaynatarak 30 dakika pişirin.
- Çorbayı başka bir kaba süzün ve tekrar ocağa koyup kaynatın.
- Terbiyesini yapıp yavaş yavaş ekleyin ve 2 kaşım pişirdikten sonra ocaktan alın.
- Ayrı bir kapta yumurta akına kaşar peyniri, kırmızıbiber ve maydanoz katın.
- Bu karışımı ekmeklerin üzerine sürün ve küçük küpler halinde kesip çorbayla servis edin.