YemekKabak püreli güveç nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kabak püreli güveç tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kabak püreli güveç nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kabak püreli güveç tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Kabak püreli güveç nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kabak püreli güveç tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin en popüler yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün kabak püreli güveç tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise kabak püreli güveç tarifi araştırıyor. Peki, kabak püreli güveç nasıl yapılır? Sofralarınıza lezzet katacak kabak püreli güveç tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Severek yiyeceğiniz ve sindirim sisteminizi çalıştırmaya yardımcı olacak kabak püreli güveç tarifi, evde yapabileceğiniz şahane bir tarif. Peki, kabak püreli güveç nasıl yapılır? Enfes lezzeti ve şık sunumuyla kabak püreli güveç tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KABAK PÜRELİ GÜVEÇ TARİFİ

Kabak püreli güveç malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kuru soğan
  • 4 adet kabak
  • 1/2 (yarım) çay bardağı pirinç
  • Bir avuç ince doğranmış dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet küp şeker
  • Su

KABAK PÜRELİ GÜVEÇ YAPILIŞI

  • Sıvıyağ ile kuru soğanı güveçte kavuruyoruz.
  • Pembeleşince içine domates salçasını ekliyoruz.
  • Domates salçasını bir müddet kavurduktan sonra küp küp doğradığımız kabakları ekliyoruz.
  • Suyun içinde beklettiğimiz pirinci süzüp kabakların üzerine ekliyoruz
  • Dereotu, tuz ve şekeri yemeğe ekliyoruz.