Kanlıca mantarı (çindar) nasıl pişirilir? Kanlıca mantarının faydaları nelerdir?
Sonbahar yağmurlarının etkisiyle karaçam ormanlarında ortaya çıkmaya başlayan Kanlıca Mantarı (çintar) pazar tezgahlarında yerini aldı. Oldukça zahmetli ve uzmanlık gerektiren mantar toplama aşaması nedeniyle kilosu 35- 40 liradan satılan Kanlıca mantarı (çintar) hemen hemen her yörede sıklıkla tüketilen mantar çeşitlerinden. Peki, Kanlıca mantarı (çintar) nasıl pişirilir? İşte püf noktalarıyla Kanlıca mantarı tarifi…
Kastamonu, Sakarya, Muğla, Denizli ve İstanbul’da sıklıkla tüketilen mantar çeşitlerinden olan Kanlıca Mantarı (çintar) toplanmaya başlandı. Sonbahar yağmurlarıyla beraber karaçam ormanlarında çıkmaya başlayan Kanlıca Mantarı pazar tezgahlarında da yerini aldı. Peki, Kanlıca Mantarı (çintar) nasıl pişirilir? İşte çintar tarifi…
Kanlıca Mantarı (Çintar) Kavurması
1 kg Kanlıca Mantarı (Çintar)
7- 8 adet yeşil biber
3 baş soğan
Tuz
Kırmızı pul biber
Yapılışı
Öncelikle Kanlıca Mantarını iyice yıkayıp temizledikten sonra derin bir tencerede haşlayın. Haşladıktan sonra mantarları küçük küçük doğrayın. 3 baş soğanı yağda kavurun. Sonra doğradığınız biberleri soğanlarla beraber kavurun. Soğan ve biberleri iyice kavurduktan sonra ince ince doğranmış mantarları ekleyin. Bir süre kavurma işlemine devam edin. İsteğe göre pul biber, tuz, karabiber veya kekik ekleyip servis edebilirsiniz.
- Masterchef'te Beyza'nın sağlık durumunu Somer şef açıkladı! Devam edecek mi?
- '15 evim gitti' diyen şarkıcı villasını da satıyor! Fiyat dudak uçuklattı
- Alperen Duymaz'a doğum günü sürprizi! 'Yiğit Kirazcı'nın gazabına uğradım'
- Eşi cezaevinde vefat etmişti! 'İnancımı kaybettim, dua etmiyorum'
- Dünyaca ünlü müzisyen yaşamını yitirdi! 'Onun gibi biri bir daha olmayacak'