YemekKapya biber çanağında tavuk tarifi: Kapya biber çanağında tavuk nasıl yapılır?

Kapya biber çanağında tavuk tarifi: Kapya biber çanağında tavuk nasıl yapılır?

Paylaş
Kapya biber çanağında tavuk tarifi: Kapya biber çanağında tavuk nasıl yapılır?

Davet sofralarında rahatlıkla sunabileceğiniz, görüntüsüyle hafızalara kazınan kapya biber çanağında tavuk tarifi enfes bir lezzet. Tavuk yemeği sevenler ise kapya biber çanağında tavuk nasıl yapılır merak ediyor. Enfes sunumu ve lezzetiyle kapya biber çanağında tavuk tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...

Hem görüntüsü hem de tadıyla favori lezzetinize dönüşecek kapya biber çanağında tavuk tarifi evde kolayca yapabileceğiniz bir lezzet. Sevdiklerinize hazırlamak için kapya biber çanağında tavuk tarifi arıyor ya da kapya biber çanağında tavuk nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Kapya biber çanağında tavuk tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

Kapya biber çanağında tavuk tarifi

Kapya biber çanağında tavuk malzemeleri

  • 6 adet kapya biber
  • 1 paket krema
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 adet havuç
  • Karabiber
  • Köri
  • Pul biber
  • Tuz

Kapya biber çanağında tavuk yapılışı

Öncelikle biberlerin orta kısımlarını bıçak yardımıyla kesin ve çekirdeklerini temizleyin. Temizlediğiniz biberleri fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ara sıra kontrol ederek yumuşayıncaya kadar pişirin. Havucun kabuğunu soyup küp şeklinde dilimleyin. Tavuk etini de küçük küçük doğrayarak tencereye alın. Tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirin ve üzerine sıvıyağ ekleyin. Etleri pişirmeye devam ederken havucu ve diğer baharatları ekleyerek karıştırın. Bu esnada biberleri de kontrol edin. Eğer yumuşadılarsa, fırından çıkartın. Ocağın altını kısın ve tavukların içerisine kremayı ilave edin. 2 dakika karıştırarak pişirin ve ocağın altını kapatın. Pişirdiğiniz biberlerin içini tavuklu harç ile doldurun. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve tekrar fırına atın. Peynirler kızardığında biberleri fırından çıkartıp servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı