YemekKapyalı beğendi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kapyalı beğendi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Kapyalı beğendi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kapyalı beğendi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Kanal D'nin en sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün kapyalı beğendi tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette kapyalı beğendi tarifi araştırıyor. Peki, kapyalı beğendi nasıl yapılır? Enfes lezzeti ve şahane sunum ile kapyalı beğendi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
13 Haziran 2022 , Pazartesi 13:45
Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olacak kapyalı beğendi tarifi, yapılması kolay enfes bir lezzet. Peki, kapyalı beğendi nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız kapyalı beğendi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
KAPYALI BEĞENDİ TARİFİ
Kapyalı beğendi malzemeler
- 250 gr dana kuşbaşı et
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 3 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Tuz
Beğendi için;
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 4 tane kapya biber
KAPYALI BEĞENDİ YAPILIŞI
- Etleri soteleyin.
- Üzerine sıvı yağ ve tereyağı ekleyip ince ince doğanmış biberleri ve soğanı ilave edin.
- Soğan ve biberler yumuşayınca rendelenmiş domates ve salçayı ekleyin.
- Etler yumuşayıp piştiğinde tuzunu ve baharatlarını da ekleyip ocaktan alın.
- Beğendi için kapya biberlerin içini temizleyin.
- 1 yemek kaşığı unu bir tatlı kaşığı tereyağıyla kavurun.
- Sütü ekleyip çırpın. Beşamel sos piştiğinde kaşar peyniri ekleyip ezerek karıştırın.
- En son tuz ekleyip servis tabağına alın.
BUNLARI DA OKUYUN